Терминатор

Последния път, когато писахме новина, свързана с нов „Терминатор”, не бяхме никак доволни накъде вървят нещата. Оттогава насетне положението се попромени – основен момент е, че Джъстин Лин се оттегли от режисьорското място, тъй като „Бързи и яростни 5” се оказа по-голям хит, отколкото всички очакваха (а ако трябва да бъдем честни, и доста по-добър), и трябваше да се заеме с новите минимум две продължения – но не бихме казали, че сега сме кой знае колко въодушевени.

Принципно присъствието на Меган Елисън (да е жива и здрава – благодарение на нея бял свят видяха филми като „Беззаконие”, „The Master” и „Zero Dark Thirty”) и на брат й Дейвид Елисън (изпълнителен продуцент на „Непреклонните”, „Мисията невъзможна: Режим Фантом” и предстоящия „Star Trek Into Darkness”) е обнадеждаващо, но за съжаление, не можем да кажем същото за наскоро обявените нови сценаристи Лета Калогридис и Патрик Лусие.

Хайде, Калогридис се ядва, във филмографията си има филми като „Злокобен остров”, който да компенсира „Александър” и отчасти „Нощна стража”, но Лусие е като удар с тъп предмет със своите „Dracula 2000”, „Dracula II: Ascension” и „С мръсна газ”. На всичкото отгоре, той е и режисьор на изброените и като си помислим, че някой може да си помисли да му възложи и „Терминатор 5”, направо изпадаме в паника.

Но както и да е, не искаме да се „кахърим”, преди да е станало ясно „кой, как и кога”. Вместо това ще се съсредоточим върху потвърждението, дошло от самия Арнолд Шварценегер, че „Терминатор 5” е част от програмата му, заедно с продължението на „Близнаци” и новата версия на „Конан”, както и върху това, че филмът ще е „R-rated”, точно каквато е (и цитираме самата Меган Елисън) „волята на Господ и Джеймс Камерън ”. Амин!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. що е арнолд ще е добър дано не е като 4-ката че тя си беше жив зян

    1. Ха-ха, да 🙂 ! Опитвам се всячески да забравя онова недоразумение, наречено „Терминатор: Генесис“, ама все пак от нежелателно изплували спомени се сещам, че там Арнолд имаше побелели кичури коса (никога не съм предполагал, че Терминаторите могат да остаряват физически, като обикновените хора 🙂 ) и някакво подобие на нещо като начална форма на бирено шкембе 🙂 (поне на мен така ми се стори, де). Та, след всичко това- чак ме е страх да си помисля как ще изглежда сега, 4 години по- късно бат’ ни Арни в новата, шеста част 🙂 …

    2. Май можеха и да остаряват. Имаха около 120 години живот

    3. Да, изтече ми времето за редакция 🙂 и затова не успях да добавя, че вярно, после като се замислих наистина в първите серии обясняваха нещо за максимална имитация на „жив, човешки организъм“ ( с кожа, телесни функции и т.н.). Ама все пак наистина не се сещам дали се отнасяше и за времето ( остаряване на кожата, бръчки, побеляване на косата и т.н.).