Спилбърг и Ханкс

Ако сте фенове на минисериалите на НВО „Band of Brothers” и/или „The Pacific”, имаме добра новина за вас – Стивън Спилбърг и Том Ханкс подготвят трета поредица, посветена на Втората световна война.

Екранизация по „Masters of the Air: America’s Bomber Boys Who Fought the Air War Against Nazi Germany” на Доналд Л. Милър, „Masters of the Air” ще заложи на въздушните битки, бомбардировачите и така наречените „Mighty Eighth” военновъздушни сили, които – поне според официалния синопсис на книгата – са загубили повече войници от Морската пехота.

След като се надушиха по време на „Спасяването на редник Райън”, Ханкс и Спилбърг намериха време в натоварените си програми да продуцират гореспоменатите „Band of Brothers” и „The Pacific”, които (особено първият) спечелиха изключителен брой награди, похвали и фенове. „Band of Brothers” също направи чудеса за кариерата на няколко талантливи, но дотогава не съвсем супер-известни актьори като Майкъл Фасбендър, Том Харди и Деймиън Луис.

Според THR компания на Стивън Спилбърг и Том Ханкс зад камерата (засега няма никакво инфо за актьорския състав, но не разчитаме на звездни имена) ще прави създателят на „JustifiedГръем Йост, който е сценарист и на няколко епизода от „Band of Brothers” и „The Pacific”. Очаква се „Masters of the Air” да има подобаващо висок бюджет (НВО бяха отделили сериозни суми и за двата предишни мини-сериала, но не се притеснявайте, определено са си върнали инвестициите), а откъм визия и история вероятно ще е малко по-различен – за екипажите на американските бомбардировачи във Великобритания войната е дълги периоди на спокойствие, почивка и бира и танци по местните барове, последвани от неописуем ужас. Според военната статистика през 1943 шансът им за оцеляване е бил 1 към 5.

Засега нямаме информация кога се очакват снимките на „Masters of the Air”, а още по-малко кога ще го видим по малките екрани, но това определено е проект, който ще следим отблизо, и ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *