S-VHS

Миналата година по това време, в Сънданс дебютира хорър антологията „V/H/S/”, която ние, като любители на жанра, не пропуснахме да ви представим. Макар и да не беше съвсем безгрешен (някои от сегментите бяха отлични, но други бяха олицетворение на всичко, което не е наред със съвременните хоръри), като цяло филмът беше свеж полъх сред мухлясалите измерения на хорър антологиите и, не особено изненадващо, се заговори за продължение.

Е, това продължение, носещо доста хитрото заглавие „S-VHS”, вече е факт и всъщност доста хора вече имаха възможност да го гледат, тъй като по подобие на първия филм, и този дебютира на Сънданс, а както вероятно знаете, фестивалът върви вече от няколко дни. За съжаление, ние не сме сред щастливците, присъствали на прожекцията, и на този етап единственото, което можем да гледаме, е първият тийзър трейлър, който се появи в интернет преди няколко дни.

В случай, че ви е необходимо да знаете, преди да видите трейлъра, този път историята е, че докато търсят изчезнал студент, двама частни детективи влизат в изоставена къща, където попадат на нова колекция от VHS касетки, разкриващи, че зад изчезването на студента се крие нещо ужасяващо.

Честно казано, доста по-постничък ни е от трейлъра на първия филм, но пък се радваме, че поне привидно не издава почти никакви ключови моменти – нито от историята, нито като „стряскащи моменти”. Добрата новина е, че почти всички отзиви от Сънданс, които прочетохме са, че „S-VHS” определено е подобрение спрямо предшественика си.

Разбира се, отново някои от сегментите – зад които този път стоят именна като Джейсън Айснър („Hobo With A Shotgun”), Гарет Еванс („The Raid: Redemption”), Тимо Тяханто („Macabre”), Едуардо Санчес и Грег Хейл („Проклятието Блеър”), както и Адам Уингард и сценариста Саймън Барет („You’re Next”, „A Horrible Way To Die”) – са по-добри от други, но това си е нещо обичайно за антологиите.

Предполагаме, че и тази част няма да стигне до нашите екрани, така че сме в очакване на „интернет изданието”.

S-VHS

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *