Преди 10-ина дни видяхме първия трейлър на най-новия noir-трилър на Дани БойлTrance” и макар и да имаме известни… „притеснения”, свързани с това, което видяхме, сме убедени, че филмът (както повечето неща на Бойл) наистина ще си заслужава.

Сега имаме възможност да видим първия, доста идеен тийзър постер на филма, който е… нека да го наречем леко странен и си „играе” с темата за хипнозата или поне с това, което хората (си мислят, че) знаят за нея.

Trance - плакат

Предполагаме, че за повечето хора, този плакат или ще е супер-як или мега-тъп. Лично ние го намираме за интересен и смел, макар че не можем да кажем, че ни харесва на 100% – в смисъл, не сме сигурни, че бихме си го лепнали над главите.

Ако сте забравили за какво иде реч във филма, тук може да си припомните синопсиса:

Саймън (Джеймс Макавой), който е служител в аукционна къща за изобразително изкуство, планира дързък обир на шедьовър на Гоя, заедно с престъпна група, ръководена от опасния Франк (Венсан Касел). Когато Саймън прецаква партньорите си по време на обира, Франк отвръща с насилие и в резултат Саймън изпада в безсъзнание.

След като се събужда, той настоява, че в следствие на травмата е загубил всякакъв спомен за откраднатата картина и мястото, където я е скрил. Франк не успява да измъкне местонахождението от упорития Саймън и е принуден да сключи сделка с чаровна хипно-тераветка (Розарио Доусън), която да разкрие информацията.

Но навлизането в обърканата психика на Саймън означава размиване на границата между действителност и внушение, а междувременно залозите се покачват по-бързо и опасно, отколкото някой е очаквал.

Trance” е режисиран от Дани Бойл, по сценарий на Джон Ходж („Shallow Grave”, „Trainspotting”), и е вдъхновен от едноименен ТВ филм от 2001. В главните роли ще видим Розарио Доусън, Джеймс Макавой и Венсан Касел.

Британската премиера на филма е 27 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

7 Comments

  1. Този плакат има ретро звучене. Напомня ми някак плакатите на Хичкок за „Frenzy“ и „Vertigo“, както и за „Шарада“ на Стенли Донън.

  2. Не искам да се оувърхайпвам, но имам чувството, че Дани Бойл пак ще извади нещо изумително качествено. За мен Бойл е от най-най-големите режисьори за последните 18 години. Дори „Милиони“ е страхотен филм. Е, „Луд живот“ може и да го забравим.
    Направо не мога да повярвам, че още не съм гледал противоречивия „Съншайн“.

  3. „Проект: Сунсхине“ (още си пазя билетите от Арена, къде така му бяха изписали заглавието) е доста „олдскул“ и се радвам, че го направи преди да влезе в новата си фаза. Препоръчвам режисьорската версия, защото там финалът, който лишава филма от съвършенство, е доста по-добре аргументиран от един два кадъра преди това. 🙂

    @The Bear Jew
    Хем прилича, хем си е нещо ново. Така се прави „омаж“! 🙂

  4. @ Vladi
    … противоречивия “Съншайн” , човече филмът е мега як, а скора е… думи нямам просто.
    @ Дринов
    “Проект: Сунсхине” …. Бхахаххахахахахаха не не, не мога. 😀
    Сериозно ли режисьорската версия е… различна?!?!? Филмът ми е в топ 10(че и топ 5, ама айде) и да не знам коя версия съм гледал, ужас. 🙂

  5. @Zed
    Не е различна, защото технически няма режисьорска версия има буквално два допълнителни кадъра с Пинбейкър ( с реплики), които според мен придават малко повече смисъл.

    @The Bear Jew
    За да може някой да изкоментира. 🙂 🙂