Time to meet the devil!

Only God Forgives” на Николас Виндинг Рефн и Райън Гослинг се очертава любопитен и изключително провокативен и поради тази причина е доста високо в списъка ни с „must-see” заглавия за годината.

Досега единствената ни възможност да съдим за него беше по синопсиса и по няколко снимки (част от които доста брутални, особено за тези, които въздишат по красотата на Гослинг), както, разбира се, и на базата на предишната колаборация между Рефн и Гослинг „Drive: Живот на скорост”, който беше един от най-добрите филми на 2011-а, но сега е време да се „срещнем с дявола”, защото първият тийзър трейлър е вече факт.

Въпреки краткото времетраене и лошото качество, тийзърът пределно ясно илюстрира това, което можем да очакваме от филма. Освен това върши перфектно работата си и чисто като реклама, защото умираме да видим още кадри. Сигурни сме, че няма да ни се наложи да чакаме много.
Като допълнение ви предлагаме да видите един своеобразен тийзър постер (той дебютира преди време, но нямахме възможност да ви го представим), който продължава засегнатата и в снимките тема с обезобразения Гослинг, както и едно кратко видео зад кулисите, в което Николас Виндинг Рефн споделя мислите си за филма и за работата си по него.

„Only God Forgives” на Рефн - плакат

http://www.youtube.com/watch?v=b8wWr-kkdvM

Банкок. Преди 10 години Джулиан (Райън Гослинг) убива полицай и избягва от закона, а сега управлява клуб за тай-бокс, който служи за фасада на нарко-операции. Уважаван в подземния свят, дълбоко в себе си, той се чувства празен.

Когато братът на Джулиан убива проститутка, полицията се обръща към пенсионираното ченге Чанг, наричан „Ангела на смъртта”. Чанг позволява на бащата на момичето да ликвидира убиеца, след което „възстановява реда”, като отрязва дясната ръка на мъжа.

Майката на Джулиан Джена (Кристин Скот-Томас) – глава на могъща криминална организация – пристига в Банкок, за да прибере тялото на сина си. Тя заръчва на Джулиан да намери убиеца на брат му и да „отприщи ада”.

Джулиан е вманиачен от „Ангела на смъртта” и го предизвиква на боксов мач, като се надява, побеждавайки го, да намери някакво духовно удовлетворение… но Чанг триумфира. Бясна, Джена иска отмъщение и така започва кърваво пътешествие през предателство и мъст към финална конфронтация и дори възможност за изкупление.

Режисьор на „Only God Forgives” (нашето предложение за българско заглавие е „Бог прощава, но аз не”!) е Николас Виндинг Рефн, а освен Райън Гослинг, в ролите ще видим Кристин Скот-Томас, Том Бърк, Шаджак Бунтанакит и др.

Премиерата се очаква на фестивала в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

12 Comments

  1. Малко е неуместно (и некоректно ) да кръщавате този филм (колкото и да е хубав) в сравнение с тази епична класика на седмото изкувтво
    http://www.youtube.com/watch?v=7GTGl6r8-nI
    Още повече, че е с една от най любимите на всички и всички времена екранна двойка 😉
    Не зарад другото, а много хора могат да се объркат и да сметнат, че става дума за поредния малоумен римейк 😉
    Иначе този филм наистина изглежда интригуващо 🙂

  2. Хора, които са чели сценария, твърдят, че се филмът ще бъде ненормален и ще раздели мнението на публиката повече и от Drive.

  3. Името не случайно звучи като заглавие на уестърн. Идеята на Рефн е филмът да бъде нещо като „източен боксьорски уестърн“.

  4. Аз силно се надявам дуото Рефн и Гослинг да е направило по-силен филм от предишния, защото за мен Drive си остана нищо повече от средняшки филм с прекалено много претенции …. стискам палци за този 🙂

  5. Дринов предполагам, че нарочно неще да пише….
    Абе мама му стара писна ми да слушам за тоя DRIVE… Така и не го гледах.. ше взема да го изтегля довечера да го гледам да видя що за филм е мама му стара.. само го хвалите 😉 Ще взема да го гледам и ще кажа мнение…. Само да не е некаква тъпня, щото мен на такова ми мяза 😉 Ама де да видиме де.

  6. Не съм спирал да пиша, просто не коментирам. 🙂 Скоро ще се завърна обаче, обещавам.
    А за този „Атлас“ ме ръчкат повече отколкото за „Прометей“. Гледах го два пъти, и… хареса ми, но няма да ми стане супер любим. 🙂

  7. Е за „Атласа“ няма какво да се хабиш. Безхаберно издрискване върху една прекрасна книга.

  8. @ heinrich

    Недей да го теглиш! Няма да ти хареса! Или пък може и да ти хареса.
    Този филм е от тъп който само интелигентните го разбират и харесват! 🙂 Аз не съм от тях! 🙂 Ако ти си интелигентен ще го разбереш и харесаш! 🙂 🙂

    То е същото като с книгите на Хорхе Букай. Опитах се да че прочета негова книга и се отказах на втората страница! Съжалявам но това не е за мен! Хорхе Букай го оставям на интелигентните хора да си го четат! Както казах аз не съм от тях. Предпочитам си космическите кораби, лазери, джуджета, тролове, елфи, магьосници, вещици, дракони, змейове и т.н. 😉

    Колкото до Прометей. Този филм е едно голямо (цветът му варира в зависимост от това какъв е бил изходния материал ) което цапа гащите! 😀

    А за Атлас съм решил да прочета книгата. Щото и там нещо ми е тъмна Индия!