Ал Пачино и Брайън Де Палма

Все още сме в очакване на „Passion”, с който един от най-любимите ни режисьори Брайън Де Палма се завръща към киното след петгодишно отсъствие, но това не ни пречи (даже никак) да обърнем поглед към следващия му проект. Доскоро смятахме, че това ще бъде римейкът на „Heat” с Бърт Рейнолдс от 1986, в който трябваше да участва Джейсън Стейтъм, но в последствие Де Палма беше заменен от Саймън Уест и сега ни очаква нещо несравнимо по-добро.

Deadline съобщават, че 30 години след класиката „Scarface” и 20 години след „Пътят на Карлито”, Ал Пачино и Брайън Де Палма отново ще работят заедно по „Happy Valley”, за да разкажат историята на легендарния треньор Джо Патърно, чиято кариера приключи по изключително скандален и срамен начин, след като стана ясно, че той е знаел за сексуалното насилие над деца, упражнявано от координатора по защитата Джери Сануски в Пенсилванския университет.

Не е най-типичната история като за Де Палма – за Пачино е по калъпа на последните му роли на действителни личности като Джак Кеворкян и Фил Спектър – но смятаме, че ще му се отрази доста добре да избяга малко от проекти, които лесно определяме като „типично негови” и да се захване с нещо по-различно.

Продуцент на филма е Едуард Р. Пресман, в основата ще бъде романът „Paterno” на Джо Поснански, а поне според предварителната информация, сценарият ще бъде написан от Дейв МакКена („Американска история Х”), което е още един допълнителен плюс за проекта.

Предстоят още доста новини, свързани с филма, така че очаквайте ни с включвания.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *