Кристофър Нолан ще режисира „Intestellar”

от на 2013-01-13
 

Нолан

Още в далечната 2006 Стивън Спилбърг обяви плановете си за „Interstellar” – научно обоснована фантастика по идея на Кип Торн за „група изследователи, които минават през една от така наречените „worm holes” и попадат в друго измерение”. Малко по-късно Спилбърг избра Джонатън Нолан за сценарист и както толкова често става в Холивуд, последва пълна тишина и ние години наред се чудихме дали въобще някога ще видим осъществения „Interstellar”.

Сега получаваме една добра и една лоша новина. Лошата е, че Стивън Спилбърг няма да режисира филма, а добрата е, че проектът все още съществува и е привлякъл вниманието на Кристофър Нолан (което не е огромна изненада, имайки предвид, че сценарият е на брат му).

От новината, разпространена от The Hollywood Reporter, научаваме, че Кристофър ще пренапише сценария на Джонатън, за да включи своя идея. Разбира се, каква точно е тази идея не става ясно, пък и ние не знаем нищичко за оригиналния сюжет. Единствените обявени подробности са, че „Paramount” и „Warner Bros.” ще си съдействат, по-големият Нолан ще режисира, а продуценти ще са той, Ема Томас и Линда Обст (която работи по проекта от самото му зараждане). Кип Торн ще участва като „технически консултант”, което е още една отлична новина.

Колкото и големи фенове да сме на Кристофър Нолан – харесваме „Батман в началото”, „Черния рицар”, „Престиж”, „Генезис” и разбира се, „Мементо”, определено предпочитаме режисьор на „Interstellar” да е Спилбърг. Никой не ни пита, естествено, а вече изглежда като да няма и шанс, но ако трябва да избираме между Нолан и Спилбърг… за нас решението е ясно. Също така ни се искаше Спилбърг да се завърне към фантастиката и ни се струваше, че е крайно време Джонатън Нолан да направи нещо без батко си („Person of Interest” не се брои, говорим за кино).*

Разбира се, всичките тези опявания въобще не означават, че не чакаме този нов вариант на „Intestellar” с огромно нетърпение – сигурни сме, че ще е як, и много се радваме, че следващият филм на Нолан е почти 100% сигурен и на всичкото отгоре ще е мащабна, високопрофилна и интелигентна фантастика. Стискаме палци да се получи и то по-скоро. Ще ви държим в течение.

* Има хора, които смятат, че има връзка между отлагането на „Robopocalypse” и възобновяването на „Interstellar” и тази връзка може да е Спилбърг в ролята на продуцент на втория, но на нас ни се струва изсмукано от пръстите предположение. И дори действително да се планира Нолан за режисьор, а Спилбърг като продуцент, защо ще го крият и защо това би спряло работата по „Robopocalypse”?

коментари
 
Отговорете »

 
 • radi
  2013-01-13 at 21:30

  За Robopocalypse се оправдаха ,4е о6те правят сценария и за тва го отлагат с 1 година ,ама ще видиме :) А този филм сиг ще е мн добър

  Отговор

 • hristiqn
  2013-01-14 at 10:26

  Не с 1 година , а няколко месеца 😀

  Отговор

 • 2013-01-14 at 14:34

  Всъщност, не е дадена точна дата, така че… :)

  А този филм щеше да е по-добър ако Спилбърг си беше останал като режисьор. Ама, нищо, сигурен съм, че ще стане добър филм – винаги има нужда от добри фантастики.

  Отговор

Коментирайте