Трудно ще се отърсим от скептицизма, дори и при обещания за фантастика, хилядолетие напред в бъдещето и подходяща визуална реализация, която видяхме в първия трейлър – просто когато стане дума за М.Найт Шамалан, отдавна си отваряме очите на четири, за да ограничим пораженията върху очния нерв и мозъчната повърхност. Но едно не можем да отречем – промоцията е замислена в детайли. „After Earth” вече има свой официален сайт, в който секцията за филма съдържа трийлъри, снимки, визии за даунлоуд.

Още две важни секции има в сайта – една от тях се нарича „Nova Prime”, като планетата-дом, на която живеят Китай и Сайфър Рейдж (Джейдън и Уил Смит) преди да катастрофират на непознатата, враждебна Земя. В този сегмент може да се научи повече за тренировките на Китай, какви оръжия владее, с какви противници се е борил – разнообразни подобни детайли. Третата секция на сайта е обозначена като „Project Next Generation” – историята за това как човечеството е напуснало родната си планета, хилядолетие по-късно смятана за най-опасното място в познатата Вселена. „Ако искате да сте сред 750 000 мъже, жени и деца, които ще намерят своето спасение извън Земята – кандидатствайте сега!” И още едно уточнение – „шанс за оцеляване: 0,000625%”. Прекрасно число!

В общи линии, Шамалан има късмет (най-вероятно си е съвсем съзнателно и тенденциозно решение), че се е захванал с фантастика – иначе надали щеше да задържи вниманието на цялото киноманско воинство, което все още повтаря като мантра колко прекрасен е „Шесто чувство” (самата истина!) и колко трагични са (повечето от) последващите филмови експерименти на режисьора. Прекалено много му станаха „минусите” – трудно се балансират от ранните му „плюсове”. Може пък тази фентъзи-дистопия да му се получи?!

Сайтът на „After Earth” е дело на Sony и може да бъде открит на адрес http://www.afterearth.com/site/. За всички фенове и в социалната мрежа, които вече са „кандидатствали” за напускане на Земята, се очакват ъпдейти, което предполага следваща фаза в много по-голяма фантастично-апокалиптична viral-кампания.

Ето и още един постер, за затвърждаване визията на самотния тийнейджър-воин.

Повече подробности за проекта може да научите от новините ни до момента, премиерата е 7 юни 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

13 Comments

  1. Провалът на М. Найт Шамалан е неизбежен.
    Единственият въпрос е от колко високо ще падне.

  2. Всеки си има право на мнние, но винаги съм се чудил каква е таз омраза към Шиамалан…На мен ми е един от любимите режисьори-много оригинални и интересни сценарии,добра операторска работа,дълбоки и интересни образи,много добър избор на актьорски състав(изкл. М.Уорлбърг и децата от Повелителя) и не на последно място неповторими саундтраци (Джеймс Нютън-Хауърд е БОГ).Шесто Чувство е ясен-шедьовър!Неуязвиямият ми е любимият ми от филмографията му-уникален сценарий,страхотни герои и актьорска игра(Уилис прави най-добрите си роли именно при Шиамалан)!Следите-един от малкото филми за извънземни, а и въобще,от които ме побиват тръпки,да не говорим,че е последния хубав филм на Мел гибсън,за съжаление…Селото-неоснователно оплют,заради т.нар „некадърен“ туист…А филмът е прекрасен и има толкова много други достойнства! Жената от водата-не толкова добър, но заради П.Джиамати,саундтрака и интересните главоблъсканици в сценария на мен ми хареса адски много..Явлението-не беше толкова лош,имаше добри идеи и става за гледане,въпреки Марк Уолбърг…За Повелителя съм съгласен,че разочарова, но как може да го изкарват едва ли не най-лошия филм за последните 10 години… Толкова много бози се бълват всяка година, които не мога д изтърпя и 5 минути,докато Повелителя не ме кефи много,но е гледаем…
    Ще чакам филма, така както чакам Man Of Steele 😉

  3. И аз не знам,защо всички толкова го мразят? Може да не е Спилбърг, наистина последните му 2 филма са слаби, но преди това има страхотни заглавия. Надявам се да успее да се върне към тях, въпреки че се съмнявам това да стане с този филм.

  4. Защо винаги, когато се напише, че някой филм/актьор/режисьор е добър/лош, веднага се изсипват десетита „адвокати на дявола“ да обясняват, че не е така?!

    Да видим творчеството на МНШ:
    Шесто чувство – шедьовър
    Неуязвимият – приличен, но с много слабости и като цяло не ми е останал с добро.
    Следите – почти шедьовър. Адски ме беше страх, докато го гледах.
    Селото – абсолютно незадоволителна история, а „плот тийста“ беше хем предвидим (в смисъл, че го има), хем напълно безсмислен (тоест някак си можеше и без него). Цялостния резултат бе за Добър 4 и то по милост.
    Водата в жената – нямам никакъв ясен спомен от този филм, въпреки че съм го гледал поне два пъти (това значи, че съм изтрил всякакъв спомен за него, а това не е случайно). И МНШ се изявяваше като актьор, за което не го бива хич.
    Хепанингът – ужас. Не знам, кое беше по-абсурдно, актьорската игра на бай Марк или това, че „чудовището“ бе повея на вятъра. Дълъг, скучен и безсмислен.
    Еърбендърът – безспорно най-лошия филм на 2010 г. Трябва ли да обясняваме още?

    За мен лично от Следите насам всичко на МНШ е надолу и пак надолу. Така, че чисто статистически бих предположил, че филмът ще е лош, но пък накъде по-зле от Еърбендъра?! За After Earth има надежда до толкова, до колкото МНШ не е сценарист, което надявам се ще спаси проекта от стандартните му клишета.

  5. МТК, а баш! Само за „Следите“ не съм съгласен. И той бозееше след средата. А след „хепънинга“ трябва да има ебаси адските отзиви за да гледам филм на тоя наркоман. Тва не беше филм, а разработка на индийските военни за мъчение на пакистански шпиони.

  6. Следите си беше страшен и това му е основното предимство.
    Беше ноември 2002 г., когато няколко приятеля отидохме на самотна хижа в планината за астрономически наблюдения и алкохолизъм. Един от нас го беше гледал и го разказа. Дали беше от пиенето или от това, че разказвача беше адски талантлив, но всички бяхме напълнили гащи. Ходехме до външния нужник по двама, ножовете стояха на коланите ни нон-стоп, сложихме си в спалното помещение и две брадви и двуцевка. Извънземните не дойдоха.
    Няколко дни след това го гледах на кино и определено беше страховито, много страховито. Не го гледам този филм сам, каквото и да става. Психическа травма от късното тинейджърство…

  7. Възможно ли е да има някаква хомосексуална корелация между изречението „Беше ноември 2002 г., когато няколко приятеля отидохме на самотна хижа в планината за астрономически наблюдения и алкохолизъм…“ и последвалата изповед: „Ходехме до външния нужник по двама…“, като причинно-следствената връзка не е толкова в употребата на спиртни стимуланти, колкото в отпушения чрез ферментите латентен хомо-атитюд? Към това прибавяме очевидно съшития и изучен от психолозите ефект на потиснатите спомени, маскирани като „Извънземните не дойдоха…“, което пък съвсем лъсва на финала на горния коментар с трогатателното: „Психическа травма от късното тинейджърство…“

    End credits. Shyamalan wins an Academy award. Applause.

  8. UZUMAKI и да е имало хомосексуализъм, и да е нямало, все тази – историята е истинска.
    Ако евентуалното наличие на хомосексуалисти в сайта те притеснява – лошо за теб, виж в коя година сме. Ако писанието е опит за комедия, пак лошо за теб. И се надявам, че не си изкарваш така хляба, а ако го изкараш искам да се запозная с идиота, който ти плаща.
    Как да е, няма да те храня повече, че тролчетата трябва да са в добра физическа форма.

  9. „Жената от водата“ също беше чудесен филм – много нетипичен за въпросния режисьор, сравняван с Хичкок в началото. Самата идея и послание в него го обричат да не е касов хит, поради което едва ли не автоматично минава в периферията – абсолютно несправедливо!

  10. Devil също не е лош филм, не е от най-добрите, но е интересен.