Всички знаем, че през последните години думата римейк се превърна в синоним на нещо доста неприятно (особено ако е прикачена към заглавието на някой от любимите филми от детството ви), но от време на време изскача по някой, който си заслужава – дори и да не е наистина хубав, то поне не е трагедия, както са повечето съвременни римейки. Струва ни се, че подготвяният от Александър Ажа, Уилям Лъстиг и режисьора Франк Калфун римейк на класическия слашър на Лъстиг от 1980 година „Maniac” ще е един от тях.

Първо бяхме приятно изненадани и от двата трейлъра, които видяхме до момента, а току-що дебютиралият нов откъс – представящ първите 6 минути от филма, само затвърждава доброто ни впечатление.

http://www.youtube.com/watch?v=-TqDyuGnUk4

Доста брутален завършек. Адски ни допада цялата ретро-атмосфера (с Брайън Де Палма привкус), а POV елемента, който малко ни смущаваше в началото, тъй като ще ни съпътства през целия филм, сега ни се струва като доста интересен ход. Разбира се, не очакваме ефектът му да е толкова силен, колкото в началото на „Хелоуин” на Карпентър например, но все пак…

Режисьор на „Maniac” е Франк Калфун („P2”, „Wrong Turn at Tahoe”), сценарият е дело на Александър Ажа и Грегъри Левасюр, а в ролите ще видим Илайджа Ууд, Америка Оливо, Нора Амезедер, Лиан Балабан и др.

Американската премиера на филма се очаква да е през март 2013. Ние предполагаме, че ще се разминем с кино показ. Но от друга страна, защо не, и друг път някои от родните разпространители се е излъгвали с подобни заглавия, може и този път да ни огрее.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Тоя филм също доста явно спада към ретро-вълната с осемдесетарски привкус, която в последните години е особено актуална 🙂