Earth is a memory worth fighting for!

Вчера, като ъпдейт на новината за любопитния постер на постапокалиптичната екшън-фантастика на Джоузеф Козински и Том Круз Oblivion”, имахме възможност да видим изтеклия първи трейлър на филма, но въпреки че качеството му не беше никак лошо, официалната HD версия си е съвсем друго „животно” и затова сега пускаме отделна новина – хем да му се насладим подобаващо, хем с две думи да споделим впечатленията си.

Ако все още не сте го направили (или ако не сте го видели в HD), вижте за какво става въпрос!

Не знаем за вас, но ние сме доволни. Предвид името на Козински, съвсем очаквано визуално и дизайнерски всичко изглежда страхотно – корабът на Круз ни е особено любим. По-важното обаче е, че филмът изглежда обещаващо и откъм история. Освен задължителната сай-фай екшън-пуцалка (която, нека не се лъжем, ни е достатъчна сама по себе си) имаме и мистерия.

Дали има шанс тaзи мистерия да се окаже прекалено очевидна? Да, но поне на този етап не смятаме, че това ще е чак такъв проблем. Не е проблем (поне за нас) и това, че трейлърът напомня на адски много филми. Същото е и при „Looper: Убиец във времето”, а пък той е просто чуден.

Що се отнася до актьорите, Том Круз изглежда „on top of his game” и нямаме проблем да го приемем като обикновен техник (да не говорим, че 100% не е такъв или поне не само), Морган Фрийман обаче не ни допада. Винаги сме го харесвали този човек (даже много), но тук просто не ни радва – нито като изпълнение, нито като герой.

Разбира се, имаме притеснения и за Олга Куриленко, но тя поне е хубава. Пък и като нищо героинята ѝ ще се окаже я извънземно, я робот, я клонинг, я нещо друго, където дървеното ѝ изпълнение ще е сюжетно мотивирано.

Да обобщим, доволни сме от трейлъра и с нетърпение чакаме да разберем малко повече подробности за „мистерията” и сюжета като цяло. Това, което знаем до момента, е следното:

В едно зашеметяващо бъдеще, в което Земята е неразпознаваемо еволюирала, един мъж се сблъсква с миналото и опитвайки се да спаси човечеството, потегля на епично пътешествие към изкупление.

Джак Харпър (Круз) е един от последните останали на Земята робо-механици. Част от мащабна операция за извличане на последните ресурси на планетата, останали след десетилетия военни действия срещу ужасяващите „Scavs”, мисията на Джак е към края си.

Той живее на хиляди метри над земята и патрулира небето, но животът му рязко се променя след като спасява красива непозната жена, чийто кораб е катастрофирал. Нейното присъствие дава начало на поредица събития, които поставят цялото му познание за света под въпрос, както и съдбата на човечеството в ръцете му.

Режисьор на „Oblivion” е Джоузеф Козински, а в ролите са Том Круз, Николай Костър-Уалдау, Морган Фрийман, Олга Куриленко, Андреа Райсбъроу, Мелиса Лио, Зоуи Бел, и др.

Премиерата е 26 април 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Лошият поглед на Том винаги радва въпреки че сме го виждали хиляди пъти! 🙂

    Фрийман е голям каквото и да изиграе.Видяхте два кадъра с него и вече не ви харесва. 😐

    А Олга съм съгласен хубава е! И не смятам да и гледам играта а други работи, ако има такава възможност де! 😉

  2. Големия том Круз!!!!! 🙂

    Морган изглежда супер, само добронамерения му, бащинско загрижен глас и прекалено моралната му осанка не ми харесват спрямо готината bad ass визия на персонажа, която са му измислили.

  3. Лъха си на поредното посредствено лайно от където и да го погледнеш (помиришеш).
    Мъка!

  4. Изглежда просто като поредния филм. Някой каза, че първо Уолт Дисни мислили да го правят и виждам защо.

  5. Абе мислех да пиша в другата новина, но щом има нова:
    Значи визията на филма е много готина, но.. имам предвид едно голямо НО
    Филма ще е калпав отвсякъде… първо за това, че няма да сме виждали подобно нещо а екран още от този първи трейлър си личи. че ще е същото старо… Къде ли съм го виждал.. а да в много филми включително и онзи малоумния Аватар… ама все едно ще гледам него..
    имаме герой (само че не с извънземен произход, а пак човек), който среща и се оказва, че на нашата мила планета имало хора. И започва да рита срещу другарите си.. обръща се против тях, бие срещу тях… за добрата кауза…. влюбва се (без това не може нали трябва филма да е колкото се може плосък). в името ан добротото и т.н. И накрая естествено печели битката. Лошата „горна“ човешка раса е победена. Не благодаря този филм съм го гледал….
    Второ не знам защо ритате срещу Морган Фрийман. На мен лично ролята, която играе ми допада и му отива. И е направен много готски тези кръгли очила…
    Като положително мога да кажа наистина много готината визия на филма (адски ми харесва, особено дивата природа) и космические техники (корабчета, джаджи и т.н… )

  6. Така е, историята прилича на 100 неща, докато Морган Фрийман на никого – особено с тези очила и вселенско философстване. А, да, и с това, че е лидер на подземната съпротива. Нищо общо с Морфей, все пак неговите очилца бяха по-малки и по-модерни.
    И, heinrich, баси главоблъсканиците пишеш!

    Според мен филмът ще бъде готин.

  7. Наистина, как решихте, че Фрийман не ви допада от две реплики и три много бързи кадъра?

    Някои неща, като дизайна например, ми допаднаха, но имам чувството, че историята ще си попадне в обикновеното и традиционното в последните години кино от този род. 🙂