Развитие около сай-фай проекта „God Particle”

от на 2012-12-16
 

Между 5 и 10 милиона се очаква да бъде бюджетът на бъдещ „малък” филм, чиито сюжет звучи изключително изкусително – гаф в един физичен експеримент с ускорител на елементарни частици става причина Земята да изчезне, ама напълно, и астронавтите в щатски орбитален комплекс остават буквално изгубени в пространството. Когато европейска космическа станция се появява в обсега на радара им, екипажът на комплекса трябва да реши какво да предприеме – да действа срещу потенциални врагове, или да ги приеме като приятели.

Проектът е със заглавие „God Particle” (общоизвестна информация е, че повечето физици никак не харесват факта, че така се нарича понякога „хигс-бозона” – това е абсолютно неподходящо и подвеждащо, с уклон към сензационност!), продуценти са Paramount и Bad Robot на Дж.Дж.Ейбрамс, сценарият е дело на Орен Юзиел. Според Variety те са си намерили млад режисьор в лицето на Юлиус Она (с нигерийски корени, получил кинообразование в Щатите, през 2010 година е избран за едно от 25-те лица на независимото кино от „Filmmaker Magazine’s”), който е бил сценарист и продуцент, а също и режисьор на късометражки в последните 10 години. Дебютният му филм е трилъра „The Girl Is in Trouble”, с участието на Уилмър Валдерама, Джеси Спенсър и Пас де ла Уерта.

Ако Она успее да „извади” прекрасен, дори и малък фантастичен филм, а с тази история няма да е трудно – той бързо ще си извоюва място сред играчите в бранша. Което безспорно си е супер-шанс. Неизбежно е да следим развитието на идеята, след като в нея има и космически пространства, и елементарни частици!

коментари
 
Отговорете »

 
 • Gogoto
  2012-12-16 at 17:13

  Звучи страхотно като идея, нещо като къс филмов разказ в стил добър епизод на „The Outer Limits“. Очакваме повече новини :)

  Отговор

 • UZUMAKI
  2016-08-20 at 17:23

  Мен също адски ме дразни, когато хигс-бозонът го наричат „частицата на Бог“, ебаси малоумието е.

  Отговор

Коментирайте