Приключенията на Тинтин

Приключенията на Тинтин” е един от най-забавните, симпатични и – за наше най-голямо съжаление – недооценени филми на 2011 и колкото и да се надявахме масовата публика да сподели нашия ентусиазъм и да го приеме с широко отворени обятия, филмът мина по кината без кой знае колко гръм и трясък. Американският му боксофис например беше доста скромен, но поне в световен мащаб се справи по-добре. Всъщност достатъчно добре, за да не провали шансовете ни за продължения – още от самото начало плановете бяха да има поне още филм, който да се режисира от Питър Джаксън.

Сега, покрай безбройните интервюта, част от масирания рекламен фронт на „Хобит: Неочаквано пътешествие”, Питър Джаксън потвърждава, че действително ще има втори филм и (както беше обещано) идеята е със Стивън Спилбърг да си разменят ролите – този път Джаксън ще режисира, а Спилбърг ще е само продуцент.

Изненадващото е, че по думите на самия Джаксън, филмът трябва да се снима (с добре познатата ни „performance capture” технология, разбира се) другата година и след обстойната пост-продукция, премиерата да е 2015. На нас ни звучи идеално – няма как да е по-рано, имайки предвид колко труд е подобен филм. Но как въобще ще стане за 2015 не ни е много ясно, след като Джаксън със сигурност има още доста работа по двете продължения на „Хобит”. Абе, с тези непрестанни „Част 2” и „Част 3” този човек се е овъртел до ушите!

Продължението на „Приключенията на Тинтин” (без съмнение ще си има подзаглавие в стил „Тайната на Еднорога”) ще е по вече готов сценарий на Антъни Хоровиц и, въпреки че се очакваше да е екранизация на историята на Ерже „Prisoners of the Sun”, сега се носят слухове за адаптиране на „The Calculus Affair” и още няколко заглавия. Ще видим. Ако може да се вярва на Джаксън, има-няма още 2-3 години.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *