Поглед към „Seventh Son” с Джеф Бриджис

от на 2012-12-04
 

The Spook's Apprentice

В последните години фентъзи екранизациите, били те по „по-сериозни” романи или по младежки, варират от посредствени до пълна катастрофа и почти никой не успя да достигне популярността – и по-специално качествата – на „Властелинът” и „Хари Потър” („Игра на тронове” се представя доста добре, но това е на малкия екран и не се брои). Но това не пречи на Холивуд да продължава да бълва филми в търсене на нов мултимилионен хит.

Най- новият опит в тази посока се нарича „The Seventh Son”, екранизация по романа на Джоузеф Дилейни „The Spook’s Apprentice”, част от поредицата „The Wardstone Chronicles”. Историята е следната:

Томас, седмият син на седмия син, става чирак на „spook” (не сме сигурни какво точно е това) Грегъри, чиято задача е да се бори със зли духове и вещици. Като по поръчка, могъща вещица на име Малкин избягва от затвора си и Томас ще трябва да се справя с тежката ситуация.

Не звучи никак обещаващо, но поне творческият екип е интересен. На режисьорското столче е Сергей Бодров („Монгол”), а в ролите са винаги отличните Джеф Бриджис и Джулиан Мур, които отново работят заедно след „Големият Лебовски”, както и Бен Барнс, Оливия Уилямс, Джимон Хонсу, Кит Харингтън, Антие Трауе и др.

Вижте първите официални снимки от филма, както и концептуално изкуство

The Seventh Son - Джеф Бриджис

The Seventh Son - Джулиан Мур

The Seventh Son

Премиерата на „The Seventh Son” е 13 октомври 2013.

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2012-12-04 at 12:40

  На „Пича“ тази роля му отива много :)

  Отговор

 • Emanuil
  2012-12-05 at 17:40

  Да беше „Седмият син“ на Орсън Скот Кард да го чакам и гледам с нетърпение, но на това дори не знам дали изобщо да му обърна внимание.

  Отговор

Коментирайте