Shall we begin?

Дългоочакваният първи тийзър трейлър на „Пропадане в мрака” („Star Trek Into Darkness”) е вече факт и изненадващо (поне за нас) разкрива повече, отколкото се надявахме. Разбира се, на фона на обещаните 9 минути, които ще могат да видят зрителите на „Хобит: Неочаквано пътешествие” в премиерния му ден, тези 66 секунди са направо жалки, но предвид репутацията на Джей Джей Ейбрамс, за когото тийзър може да означава и само три фрейма, на нас ни се струват като цял филм.

Но стига излишно философстване, вижте за какво става въпрос.

Още не сме приключили писането на новината и вече имаме и един японски тийзър, предлагащ няколко допълнителни, изключително любопитни секунди.

Определено сме доволни от видяното! Изглежда изцяло в динамичния стил на първия „Стар Трек”, който е емблема за това как трябва да се правят филми, които да спазват „канона” на поредицата и едновременно с това да бъдат нови и свежи.

Има фантастичен екшън, а Бенедикт Къмбърбач е жесток като злодея и вече сме забравили, че тази роля трябваше да се изпълнява от (иначе огромния) Бенисио Дел Торо. Проблемът ни е само в това, че все още не знаем какво (или кой) точно се крие в миналото на героя – тук-там подхвърлените реплики само подклаждат любопитството ни, но така е по-добре, защото ще има какво да очакваме и по-важното, с какво да се изненадаме.

Доволни сме и от появата на любимата ни Алис Ив. Надяваме се да не си остане само с тези два кадъра. Що се отнася до екипажа на „Enterprise”, не ги виждаме чак толкова много, но пък тях си ги знаем, така че не сме разочаровани.

Нямаме търпение да видим повече!

Когато екипажът на „Enterprise” внезапно е привикан обратно у дома, членовете му откриват, че неудържима и ужасяваща сила в собствената им организация е взривила флота, запращайки нашия свят в неочаквана криза. В желанието си да разчисти лични сметки, капитан Кърк навлиза във военната зона, опитвайки се да залови един човек, който в действителност е оръжие за масово унищожение. Нашите герои са завлечени в епична игра на живот и смърт, в която любов, приятелство и живот ще се жертват за единственото семейство, което Кърк все още има – екипажа му.

Режисьор на „Пропадане в мрака” („Star Trek Into Darkness”) е Дж. Дж. Ейбрамс, а сценарият отново е дело на Алекс Курцман, Роберто Орси и Деймън Линделоф. В ролите се завръщат Крис Пайн, Закари Куинто, Карл Ърбан, Саймън Пег, Зоуи Салдана, Антол Йелчин и Джон Чо, а към тях се присъединяват Бенедикт Къмбърбач, Алис Ив и Питър Уелър.

Премиерата е 17 май 2013.

Повече подробности (и спекулации) за проекта може да прочетете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

14 Comments

  1. Абе с тия сценаристчета, и царят на тъпотата ДжДж. Тоя филм…

  2. Разбрах защо не си ми дал да напиша аз новината!
    В личния ми списък на прекрасните злодеи Локи се сгромолясва от първото място кардинално и моменталически… Ох!
    8) 😀

  3. Кан става, предполагам, но в третата част трябва вече да има Борг!

  4. Спукана им е работата на тия от Ентърпрайз…
    Ще трябва да се изправят срещу самия Шерлок…

  5. Бати надъхващия трелър , остана да видим на Pacific Rim , Man of Steel и Oblivion 🙂

  6. Тоя Къмбърбъмчал толкова да ми е безличен и кух, безизразен и скучен, че няма накъде. Продъниха ми ушите с „новия Шерлок“ и като му дадох шанс, гледах потресен, в леко недоумение, къде точно се крие разковничето на „харесването“ и „успеха“…

    Стар трек-а изглежда така както трябва да изглежда- космическа глупотевина с легиони фенове, които спорят дали в предпоследния филм клингонския е бил с диалект. Бозица за окото.

  7. И след „не-знам-колко-минутния“ пролог, в който имаше „загадки“ за „злото“ пак съм на същото мнение – никога не ми се е случвало да се изкуша от Star Trek, ала с Този Злодей си спечелиха още един зрител в мое лице!
    Много Добро Попадение, мамка му!!!
    B) 😀 😛

  8. Takeshi, Стар Трек е много повече от хора в трика и гумени костюми, които се стрелят със шарени пистолетчета. Той е една очарователна, даже леко наивна визия за бъдещето на човечеството, което след близо тотално унищожение след края на Третата Световна Война успява с помощта на изключително дисциплинирани ( и на моменти дразнещи ) извънземни да се отърси от своята алчност и агресия, да изгради с цената на много жертви едно изцяло ново общество с морал и принципи и в последствие да завладее звездите. В различните сериали и филми се разглеждат доста сложни и социални теми като негативите от религиозния фанатизъм, войната, тероризмът като отчаяна мярка за съпротива, търпимост към чужди култури, катастрофалните последици от генното инжинерство и т.н. доста актуални и днес теми. Ако успееш да видиш отвъд гумените маски и шарените пистолети и му дадеш малко шанс може и да откриеш символиката и да видиш как всяка от извънземните раси всъщност символизира брънка от многопластовостта, която се опитва да балансира човек – логика , агресивна горделивост , алчност, морал, религиозност, лицемерие и т.н.
    Иначе по темата – не вярвам Къмбърбач да е Кан, Абрамс не е толкова наивен и „зелен“ , че да си мисли, че ще мине номера и да почне да прави рибуути на старите пълнометражни филми. Според мен може би ще е нещо свързано със заговор от страна на Ромуланската или Клингонската империя, която след унищожаването на Вулкан ще се опита да дестабилизира Федерацията чрез вътрешен човек.