Oscar - Life of Pi

Оскари 2013 – победителите

Традиционно „Специални визуални ефекти” е категория в Оскаровата надпревара, към която проявяваме засилен интерес още от „време оно” и следим изкъсо развитието на нещата в нея.

А най-новото развитие е, че вчера „Американската кино академия” разпространи списък с 10 филма, които ще се борят да попаднат сред финалните 5 номинации. Това са:

007 координати: Скайфол
Джон Картър
Животът на Пи
Невероятният Спайдър-мен
Облакът Атлас
Отмъстителите
Прометей
Снежанка и ловецът
Хобит: Неочаквано пътешествие
Черният рицар: Възраждане

Не знаем за вас, но ние не виждаме някакви изненади… Може би само „Скайфол”. В него ефектите не ни направиха голямо впечатление и може би в това е разковничето – толкова са добри, че не се забелязват.

Единственият друг коментар, който ще направим, е, че ако – както се говори – „Животът на Пи” бъде номиниран за най-добър филм, всички знаем, кой ще е крайният победител в тази категория. Миналата година „Хюго” затвърди за пореден път ненарушена от 40 и кусур години традиция – филм, който е номиниран за „най-добър филм” и „ефекти”, да печели за „ефекти”, без значение качествата на останалите номинирани. А когато става въпрос за животни, тогава положението е още по-ясно. Всички си спомняме „Трансформърс” и „Златният компас”.

Финалните номинации за 85-те награди „Оскар” ще станат известни на 10 февруари, а самата церемония, която тази година ще се води от Сет Макфарлън, ще се проведе на 24 февруари.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Не съм гледал Хобитът , но мисля че Прометей си заслужава поне визуално ..

  2. То остана и да си го гледал (освен ако не живееш в Нова Зеландия и тогава всички щяхме тайничко да ти завиждаме).
    По темата – чакам да видя Хобит и Пи, за да избера личния си фаворит, но поне на пръв поглед ми се струва доста ожесточена конкуренцията, а какво ще изберат сенилните старци е съвсем друг въпрос. (Ще е голям ташак, ако Снежанка спечели :))

  3. Е, Снежанка най-вероятно няма да попадне и в номинациите 🙂 Спайдърмен и Атласът – също.