Идеята на поредицата постери е прекрасна. Напомнят, че срещата с „Животът на Пи” приближава. „Приключение”, „Надежда” и „Триумф” – не че нещо сме глупави, ама си имат и „заглавия”, да не би случайно да не сме разбрали акцента на съответната визия. Корабът и гигантското океанско създание, дали заради цветовата гама, дали заради развълнуваната морска шир, но някак си минават покрай погледа, а отборът „слънчеви” сурикати са толкова пленителни, че не можем да откъснем очи от тях.

Животът на Пи

Животът на Пи

Животът на Пи

Животът на Пи

Попаднахме и на различен „фичърет”, отново с реплики от Анг Лий и други членове на творческия екип. Винаги сме обичали да знаем нещата „зад кулисите” и искрено се възхищаваме на амбицията и уникалното въображение на специално този режисьор, който очевидно не само знае какво прави (във всички случаи до момента), но и го прави толкова изискано, че заслужава искрени адмирации. Надяваме се филмът да е достоен за всичките приказки по негов адрес и очакването, което завихря (предимно) положителна енергия.

Пи (или Пай на английски) Пател е син на собственик на зоопарк с енциклопедични познания за животните. Когато Пи е на 16, семейството му емигрира от Индия за Канада на борда на японски товарен кораб, който освен тях е приютил и животните от зоопарка. Корабът обаче потъва и Пи се озовава насред Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на грациозния бенгалски тигър Ричард Паркър.

Режисьор на „Животът на Пи” („Life of Pi”) е Анг Лий („Тигър и дракон”, „Разум и чувства”, „Планината Броукбек”), екранизация по едноименния бестселър на Ян Мартел, а в ролите са Сураж Шарма, Рейф Спол, Жерар Депардийо, Ирфан Кан, Табу и др.

Премиерата е 21 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Светли,
    чела ли си книгата?
    Щото е доста по-…постничка от вижуал екстраваганцата, която се очертава да бъде филмът на Анг Ли.