Очакваният нов трейлър на „Oz, The Great and Powerful” („Оз: Великият и могъщият”) на Сам Рейми дебютира вчера (точно по план график), но ние сварваме да ви го представим чак сега, затова няма да се размотаваме в излишни приказки, а направо ще пристъпим към него.

http://www.youtube.com/watch?v=Qy2fJsCkUn4

Изненадани сме, че преходът от академичния формат и черно-бялата визия към широкоекранния цветен вариант (преход, който доста ни допадна в първата реклама) присъства и в този трейлър. Смятахме, че този поклон към класическия филм от 1939-а ще е единично, тийзърско явление, а сега си мислим, че може да го видим и в самия филм.

Що се отнася до самия трейлър, стилистиката на „Алиса” все още ни бърка в здравето, макар че от време на време тук-там изскачат няколко ретро сценографски решения, които изглеждат доста любопитно – като Изумрудения град, например. Не сме и много наясно с централния конфликт в историята и защо трите вещици имат нужда от героя на Джеймс Франко. За сметка на това пък, благодарение на един-два кадъра, смятаме, че си издадохме „важен” обрат.

За да обобщим настроението ни, ще кажем, че като цяло все още не сме сигурни какво да очакваме от самия филм, което от определена гледна точка е добре, защото ще можем да се изненадаме, надяваме се приятно.

А сега вижте и споменатия в заглавието нов плакат, който всъщност е сбор от три отделни, два от които вече сме ви представяли.

Оз: Великият и могъщият - плакат

Режисьор на „Oz, The Great and Powerful” е Сам Рейми, а в ролите са Джеймс Франко, Мила Кунис, Рейчъл Вайс, Мишел Уилямс, Зак Браф, Тони Кокс, Абигейл Спенсър и др.

Премиерата е 8 март 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Въпреки сравнително интересния каст, трейлърът и самият начин, по който се промотира филмът, ме карат да мисля, че това доста ще наподобява Алиса =[ , а тя не струваше.