Сам Мендес и Джон Лоугън ще преследват чудовища

от на 2012-11-06
 

Сам Мендес и Джон Лоугън

Успехът на „007 координати: Скайфол” съвсем не блазни Сам Мендес към следваща Бонд-авантюра – той е джентълменски и по британски категоричен, че „за момента би имал само един ангажимент към поредицата”. Сценаристът Джон Лоугън обаче е нает да списва още поне две части на легендарната поредица.

Важното в случая с ТАЗИ новина е двамата да успеят да съчетаят времевите си графици, защото смятат да работят заедно по различен проект – телевизионна поредица, чието действие ще се развива в края на 19 век в Лондон, където група персонажи в стил „Лигата на Необикновените” ще са ангажирани да преследват чудовища.

Сериалът се очертава да е драматичен, Лоугън е сценарист, Мендес ще бъде продуцент, а вероятно – и режисьор. Обещанието е в сюжета да присъстват герои като Ван Хелсинг и доктор Франкенщайн и както предполагат модерните тенденции, те ще преследват… вампири.

Тъй като имаме спомен от кино-„творбата” на Стивън Норингтън, ще стискаме силно палци (и очи, ако помогне) телевизионната авантюристична идея на Лоугън и Мендес да не прилича на излагацията на Шон Конъри в ролята на Алън Коутърмейн и/или Стюарт Таунсенд като Дориан Грей. Все пак вярата ни в Мендес е в пъти по-голяма – и по-обоснована!

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте