Може и кощунствено да прозвучи, ама две неща неудържимо ни привличат в новия трейлър на подготвяната от Ричард Лаграванезе първа част на новата свръхестествена поредица „Beautiful Creatures”. И тези две неща си имат имена – Ема Томпсън и Джеръми Айрънс.

Чудно, как ли сме израстнали във време без специални адаптации за „млади възрастни”, или както ни наричаха в един друг социален строй – „подрастващи”. Може пък „Лабиринт”, „Приказка без край”, „Почти прекрасно”, „Мръсни танци” и „Свръхчудовище” да са били именно такива филми, без специалния етикет?!

След продължителното финализирането на „здрач”ното мъчение се задава южняшка романтична сага с вещерски привкус. Не сме пропускали да споделяме детайли за необяснимото привличане между момче и момиче и проклятието, което преследва семейството й (стане ли дума за това, веднага се сещаме за „два рода, равно знатни от Верона”, без да можем да дадем каквото и да било логично обяснение!).

Дали силите, които притежава Лена, ще служат на доброто, или напротив? Явно това е въпросът, поставен в навечерието на нейния 16-и рожден ден. Ами другите три книги? Защото се очаква (с голяма вероятност) продължение на екранизациите – така и така е напипана удобна формула за добър боксофис, защо да се пренебрегва тийнейджърския интерес?

Надали някой от зрителите на „Здрач” и потенциалната публика на „Beautiful Creatures” би издържал и пет страници от гениалния роман на Джейн Остин „Гордост и предразсъдъци”, при все че той би могъл да им даде несравнимо повече… от всичко. Тъжно, ала неизбежно – като реалността. Не че няма да „проверим” новата реалност – ще го сторим със сигурност, най-малкото заради двамата колоси от „старото” поколение, а и заради любимката ни Еми Росъм.

Премиерата на „Beautiful Creatures” в САЩ е на 13 февруари 2013.

Beautiful Creatures

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Ах, че гнусно… толкова ли не можаха да си намерят тема за промотиране на детския трейлър, та трябваше да прибягват до песен, която вече е ползвана…

    http://www.youtube.com/watch?v=UV3RflsNxak

    … при това тематично отговаряща на сюжета, а не самоцелно използвана, за драматичен отенък…

    и аман от лигави момчешко- момичешки отношения между мутант и нормален… оу, сега девойката е свръхестествена, а момчето от нашата планета… колко разчупено…
    Аман… без значение, дали играе Антъни Хопкинс, Пачино и Мерил Стрийп….

  2. Удивително е колко много време и средства са вложени в тъпотия, която толкова бързо беше забравена…