„Stoker”: Ново визуално предизвикателство (видео)

от на 2012-11-02
 

Предишните трейлъри на англоезичния дебют на Парк Чан-уук „Stoker” бяха категорични, да не кажа красноречиви – много обещания, много загадки, улавят вниманието и си играят с него. Сега обаче е малко по-различно – музикалният детайл е основа за разгръщане на визуално есе, което по много специален начин предизвиква… този път въображението.

Stoker - плакат

Плакатът е готов – сътворен пред очите ни, но още по-интересното е, че музиката и гласът са на една изключително интересна млада певица, която имах шанс да видя и чуя на живо. Емили Уелс е човекът-оркестър – сама записва партиите на различните музикални инструменти, после ги пуска един след друг, те се наслагват и тя добавя гласа си. Това се случва и по време на концерта – наистина е удивително!

Електроника, „лупове”, „семпли”, аналогови синтезатори, цигулка, инди-звучене, с намек за хип-хоп – не ми се беше случвало да се срещна с подобна органична амалгама от интригуващи творчески проявления. Уелс има издадени два албума „The Symphonies: Dreams Memories & Parties” от 2008 година, и албум от тази година на име „Mama”. Интрересно е решението на режисьора именно парчето й „Becomes The Color” да звучи по време на финалните надписи. Клипът е впечатляващо продължение на играта с публиката, която е в основата на всяка рекламна стратегия.

След като бащата на Индия (Миа Васиковска) загива в автомобилна катастрофа, нейният съвсем непознат чичо Чарли (Матю Гуд) се появява, за да живее с нея и емоционално нестабилната й майка (Никол Кидман). Мистериозният мъж обаче има доста тайни занимания, но вместо да е отвратена или ужасена от него, младата девойка изпитва необяснимо привличане…

В актьорския екип на „Stoker” освен Васиковска, Кидман и Гуд, са още Дермът Мълроуни, Джаки Уивър, Лукас Тил, Олдън Ерънрайх. Премиерата се очаква на 1 март 2013 година.

Повече подробности за филма (и за сценария от черния списък на 2010 година) можете да научите от новините ни до момента.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте