Първата снимка на Бат’ Арни в новия филм на Дейвид Ейър „Ten” се появи он-лайн благодарение на социалните мрежи. Целта на режисьора е да „преоткрие” бившия губернатор, а снимката с новата posh-прическа на легендата-институция, в пълно бойно снаряжение и със заканителен поглед беше Tweet-ната вчера от самия Шварценегер. А и татуировките, а-аа?

He IS Back! Шварценегер в „Ten”

Както става ясно от надписа на жилетката, актьорът ще влезе в ролята на Джон „Пробивния” Уортън. Той ще е безмилостен командир на елитен отряд от Агенцията за борба с наркотици, който се готви да нахлуе в тайна квартира на един картел. Операцията е с цел прикритие на неговия план да откраднат милиони долари незаконно придобити ценни книжа, които после да продадат. Въпреки че са сигурни в прикритието на тази акция, напрежението си казва думата и доверието между членовете на спец-отряда заапочва да се руши. В „Ten” Участват още Сам Уортингтън, Джо Манганиело, Харолд Перинау, Джош Холоуей, Терънс Хауърд, Оливия Уилямс, Мирей Инос, Даун Оливиери и Малин Акерман.

Снимките на „Ten” са започнали наскоро, продукцията продължава работа в Грузия, сценарият е дело на Скип Уудс, а слухове поддържат твърдението, че сюжетът използва мотиви от „Десет малки негърчета” на Агата Кристи.

И сега, внимание – Шварценегер продължава с изненадите!
Той ще се „завърне” още по-категорично към своето начало с новия проект на Universal „The Legend of Conan” (недоразумението от 2011 на Millenium Films „Conan the Barbarian”  вече е забравено!). Уговорката да се влее нов живот в легендарния „варварски” образ е между компанията, която през 1982 година пусна оригиналния филм и (вече) 30 години по-възрастния екс-културист. „The Legend of Conan” ще бъде продуциран от Фредрик Малмберг, изпълнителен директор на Paradox Entertainment, и сценариста-продуцент на Universal Крис Морган, който може да се заеме със сценария, ако успее да си приключи навреме ангажиментите по поредните „Бързи и яростни”… Студиото иска филма да е на екран през лятото на 2014.

Малмберг дава някои подробности около новата идея:

„Оригиналният филм завърши с Арнолд, седнал на трона като обръгнал от времето воин, и точно оттам ще започнем новата глава в историята. Той ще бъде мистичният северен викинг, който играе ролята на крал, воин, войник и наемник, който е спал с безброй много жени и вече приближава края на своя живот. Той знае, че му предстои пътешествие към Валхала – и иска да си отиде в достойна битка!”

За Морган новият живот, който ще се вдъхне в идеята за Конан, е сбъдната мечта:

„Всичко, което последва оригиналния филм, ми изглеждаше глупаво. Митологията на Робърт Хауърд и някои философски детайли, простиращи се от Ницше до Атила, придаваха особено очарование на творбата. Той не продума ни дума в първите 20 минути на филма, но това е преднамерено – целта беше да се покаже как този човек поема контрола върху съдбата и живота си. В новия филм Конан ще бъде отново Арнолд – такъв, какъвто е в момента, с тежестта на отминалите години. Толкова мого обичам „наследството” на сюжета, че не бих го променял, освен ако не се окаже, че можем да добавим някоя много значима идея. Това е директно продължение. Със сигурност насилието ще присъства отново, ако това е от полза за историята, с варварските закони на дивия свят. Но Конан в друго време ще се срещне с друга реалност, които ще наложи и необходимост да се справи с напредването на възрастта.”

Отговорът на новото предизвикателство от страна на Шварценегер е безмилостен, подобно на легендарния герой:

„Винаги съм обичал Конан и за мен е голяма чест да получа покана да вляза още веднъж в неговата роля. Нямам търпение да започнем работа с Universal и с прекрасния екип на Фредрик Малмберг и Крис Морган, за да развием заедно следващата глава от тази наистина епична история”.

На всички е ясно, че коментарът е излишен – Арнолд Шварценегер се превърна в една от институциите на киното, а към решението да се възроди Конан с директно продължение ние се отнасяме с голяма доза уважение. Не само защото ни е писнало от „нови стартове” с нелепи сценарии и неуспешен кастинг. Ще ви държим в течение за подробности.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

4 Comments

  1. Кво става с тоя Конан дето требваше да излезе 2014 година.. вече e 2024…. сигурно са го заснели и чакат подходящ момент за пускане?

    1. Сигурно е отпаднал. Ако има Конан няма да е с Арнолд