Един от основните проблеми, които имахме с тийзър трейлъра на „Джак Рийчър”, съвсем разбираемо (макар и малко очевидно и повърхностно) беше, че оставяше усещане като за филм от поредицата „Невъзможна мисия”. Сега първият пълен трейлър на филма е факт и добрата новина е, че това усещане вече го няма.

За съжаление обаче, то е заменено от усещане за средняшки „revenge” трилър, в който няма абсолютно нищо оригинално и единственият елемент, който му придава някакъв „събитиен характер”, е присъствието на Том Круз. А това едва ли ще е добра новина за тези, които недоволстват от факта, че той няма нищо общо с образа, описан от Лий Чайлд в поредицата си романи, посветени на Джак Рийчър.

Слава богу, Круз може да е тотален „фрийк” в личния си живот, но това никога не е влияело върху оценката, която му поставяме като актьор, и върху начина, по който възприемаме филмите му, защото в противен случай този супер „дженерик” трейлър направо щеше да ни отчая. Дори зловещо изглеждащият Вернер Херцог, който най-вероятно ще е най-доброто нещо във филма, не успява да ни развълнува особено.

Най-неприятният момент в цялата работа обаче е доста зле изглеждащият Джей Кортни – кара ни да се притесняваме сериозно за „Умирай трудно 5”, за който и без това не сме много въодушевени.

В допълнение вижте и три скучновати постера, които имат съвсем очаквана форма, предвид участието на Том Круз.

Джак Рийчър - плакат

Джак Рийчър - плакат

Джак Рийчър - плакат

Снайперист, скрит в многоетажен паркинг, стреля по тълпата на площад в малко градче в Индиана. Шест изстрела. Пет жертви. Убиецът, сякаш нарочно, оставя ясни следи и полицията бързо го залавя. Нарича се Джеймс Бар. Единственото, което той казва след арестуването си, е: “Доведете ми Джак Рийчър.”

В същото време бившият военен полицай Джак Рийчър обикаля плажовете и баровете на Маями в компанията на скандинавска танцьорка. Докато превърта телевизионните канали в хотелската й стая, той попада на репортаж за убийствата в Индиана и чува името Джеймс Бар. С този човек отдавна го свързва една тайна – тайна за потулено зловещо престъпление. Рийчър веднага тръгва за Индиана.

Jack Reacher” е екранизация на романа на Лий Чайлд „One Shot”, а сценарист и режисьор е Кристофър МакКуори („Обичайните заподозрени”, „The Way of the Gun”). В ролите са Том Круз, Вернер Херцог, Джей Кортни, Ричард Дженкинс, Розамунд Пайк, Робърт Дювал и др.

Премиерата на филма е 21 декември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Момента, в който негрото му подаде шапката си беше чисто quality! 😀

  2. Удър в тила със… салам „Бургас“ – силна болка и възможно безсъзнание за кратко.
    Удър в тила с БУХАЛКА – out of fuckin order… forever!! Е малко от малко реализъм де! 🙂