Inherent Vice

Още не сме имали късмета да гледаме „The Master” на Пол Томас Андерсън, но на този етап, след като филмът вече излезе и приключиха няколкото години чакане, притеснения и нерви (резултат от няколко забавяния и поне едно спиране на проекта), ще издържим още малко. Но знаейки, че съвсем скоро ще сме изгледали и най-новия шедьовър на режисьора, сега е идеалният момент да си поговорим за бъдещето.

А в бъдещето на Андерсън се откроява заглавие, за което вече сме писали и което, по нашето скромно мнение, ще е жесток филм. „Inherent Vice” по романа на Томас Пинчън беше обявен като проект в края на 2010 и благодарение на „Annapurna Pictures” все още съществува като такъв. И не само съществува, но и Андерсън усърдно работи по сценария с идеята това да е следващият му филм. Ето какво казва самият той:

„Най-трудното е да намеря начин да превърна 400 страхотни страници в сценарий от 110, може би 120 страници. А това е много трудно. Във всеки параграф и на всяка страница и има толкова много страхотни неща… Не става дума за „Господи, какво да правя с този боклук?” Въобще не е така. Сякаш някой е хвърлил торби със злато пред мен, а аз не мога да взема всичко. Какво да направя?… Книгите на Пинчън са пълни с толкова много хумор, ненормалщина и мисъл. Помежду шегите за пръдни и извратения секс има толкова много човещина и деликатност. Винаги съм обичал книгите му. Тази ще се опитаме да направим. Ще видим.”

Да, ще видим. И се надяваме да е по-скоро. А дотогава си имаме „The Master”.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *