Досегашната рекламна кампания на „Животът на Пи” („Life of Pi”) на Анг Лий ни оставя със смесени чувства – в трейлърите имаше както доста добри неща, така и такива, които определено не ни допаднаха – и честно казано не сме съвсем сигурни какво точно да очакваме от него.

От друга страна обаче не можем да отречем, че филмът изглежда любопитно и желанието ни да го гледаме е голямо. Пък и отзивите, които получава, са повече от фантастични – хората се кълнат, че това е един от сигурните претенденти за тазгодишните награди „Оскар” – така че определено сме оптимисти.

Във връзка с конкретната новина, ако сте ходили на 3D кино през последните една-две седмици, вероятността да сте гледали първия клип от филма е голяма – в кината неговата дължина е малко по-голяма, но пък там липсва представянето от Анг Лий, така че има какво да видите. Все пак, за да има разнообразие, към него прибавяме и едно видео зад кулисите, което поне според нас е доста интересно.

http://www.youtube.com/watch?v=hik41r3c1V0#!

Пи (или Пай на английски) Пател е син на собственик на зоопарк с енциклопедични познания за животните. Когато Пи е на 16, семейството му емигрира от Индия за Канада на борда на японски товарен кораб, който освен тях е приютил и животните от зоопарка. Корабът обаче потъва и Пи се озовава насред Тихия океан на малка спасителна лодка в компанията на грациозния бенгалски тигър Ричард Паркър.

Режисьор на „Животът на Пи” („Life of Pi”) е Анг Лий (“Тигър и дракон”, „Планината Броукбек”), а в ролите са Сураж Шарма, Рейф Спол, Жерар Депардийо, Ирфан, Табу и др.

Премиерата е 21 ноември 2012.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

5 Comments

  1. За мен най-обещаващото нещо е сценаристът Ян Мартел, който е авторът на едноименната книга, която бтв е невероятна.

  2. Аз пък вярвам, че Ан Ли е сред най-големите режисьори в света и не вярвам да се издъни.

  3. Звучи просто супер! Тази книга плюс този режисьор! Жалко, че трябва да се чака…

  4. Аз да питам нещо , че ми писна да чакам , някъде излязла ли е удължената версия на Прометей 😀