Напоследък „Хобит” започна да събира известни негативи, което лично според нас е в полза на филма – по-добре очакванията да са по-ниски и повечето хора да останат доволни, отколкото да има надъхвация, подобна на тази за „Прометей” и „Черният рицар: Възраждане”, и после да има сериозно разочарование.

Причините за съмнението в качествата на „Хобит” се крият на много места – част от тях са излишното разцепване и раздуване на материала до три филма и досадните джуджешки рекламни акценти – но като че ли, преломният момент беше вторият пълен трейлър на филма, който разочарова много хора.

Ако и вие сте били сред тях (ние сме някъде по средата – нито ни хареса, нито не), то вероятността най-новият удължен международен ТВ спот да ви допадне е минимална, тъй като той представлява съкратен вариант на същия този трейлър. Ако пък ви е харесал, то няма причини и този да не го направи. Но няма какво да обясняваме, по-добре вижте и преценете за себе си.

Като бонус вижте и няколко нови кадъра от филма, сред които се откроява присъствието на Фродо. Не, че нещо, просто е някакво разнообразие сред Билбо-гандалфско-джуджешката снимкова инвазия.

Хобит: Неочаквано пътешествие

Хобит: Неочаквано пътешествие

Хобит: Неочаквано пътешествие

Хобит: Неочаквано пътешествие

Хобит: Неочаквано пътешествие

Премиерата на „Хобит: Неочаквано пътешествие” е 14 декември 2012.

Повече за филмите може да откриете в новините ни до момента.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. Бе вие все сте по средата… Сигурно щото това „ние“ продължава да блика от всеки ред и няма място за лично отношение или критичен поглед.

  2. Не мога да разбера какво толкова те дразни това „ние“. Приеми, че това е стилът, който се спазва тук и точка. Мине, не мине време и отново се подхваща този въпрос все едно е най-важното нещо на света … голяма работа. Разбирам само един човек да пише тук, но те са няколко и ми се струва съвсем в реда на нещата да се използва това „ние“.
    Относно критичния поглед … всеки може да критикува … дали с покритие или не е, това е друг въпрос. Хубаво е че има различни гледни точки и ако искам да видя позицията „против“ ще влезна в твоя блог (или на Скротума … ще извиняваш, че го споменавам :)), ако искам малко по-толерантно отношение или позицията „за“ ще влезна в Операционната и това е … въпрос на избор 🙂
    Както и да е 🙂 Айде със здраве 🙂

  3. Какво значи толерантна позиция? Има позиции, които са защитени с аргументи и такива, които не са.

    Изобщо няма значение дали някой е за или против Хобита. Въпросът в случая е, че Операционната *няма* позиция по отношение на Хобита. Има някакво лавиране – оттук и ценността на всяка новина идва единствено като поток от обективна информация. Всяко изречение извън „появи се нов спот на Хобита“ в такъв случай е ненужно, защото е прикрито зад „ние“. Кой е „ние“?

    След като ще има коментар на новината, милион пъти по-нормално е тя да бъде поднесена от първо лице – от конкретен човек, с конкретен вкус, който може да бъде проследен. Тогава и оценката на новината ще има някакъв смисъл и дискусията отдолу. Сега просто няма.

    Така че проблемът не е само в неприятността на това „ние“, което очевидно има за цел да институционализира написаното. Проблемът е, че „ние“-то е несъвместимо с *оценяване* на изкуството.

  4. Наистина нека уточним и открием значението на думата „толерантност“ в контекста, който използваме тук. За целта ( първото, което се сещам) нека направим сравнение между ревютата на „Прометей“ … тук и в твоя блог. И двете ревюта са защитени с аргументи (безспорно … мисля, че и ти ще се съгласиш с това), в единия случай обаче върху едни аргументи е обърнато повече внимание, което и повлиява върху цялостния облик на ревюто, в другия случай акцента е върху други моменти. Различна гледна точка. В което ще се съгласиш, че няма нищо лошо и дори е задължително 🙂 Толерантността в случая е именно в избора да се смекчат някои аргументи за сметка на други … прекалено е лесно да намерим кусури на всичко и далеч по-трудно е да се открои и покаже положителното (в случая с българското кино това си е направо невъзможно :))
    Мисля, че Операционната няма как да има отношение спрямо „Хобит“, защото филма го чакаме през декември. Може да има отношение единствено спрямо трейлърите до този момент … което и беше направено. Според мен идеята за всяка новина тук е, както ти каза, единствено като поток от обективна информация … коментара към темата е по-скоро като бонус и някакъв вид колективно мнение на администраторите на сайта.
    Не виждам защо „ние“ да е несъвместимо с оценяване на изкуство …. когато под „ние“ имаме точно определен конкретен кръг от хора с конкретен вкус, който може да бъде проследен … и критикуван 🙂
    Не го играя някакъв адвокат тука, просто ми се струва, че издребняваме по тази тема и според мен е напълно излишно … още повече, че миналия път се получи баси дискусията по този въпрос.

  5. Първо – Дринов не написа ревю за Прометей. Написа ревю за липсата на ревю за Прометей. 🙂 Така че, това за едните аргументи и другите аргументи е по-вървежно с някакъв друг пример.

    Второ: смекчаването на едни аргументи в полза на други аргументи е на практика заравяне на глава в пясъка.

    Трето: по отношение на самия филм „Хобита“ никой няма как да има мнение, щото никой не го е гледал очевидно. Обаче човек може да има мнение за всичко, което води към него – сорс материала, стратегията на кинаджиите, това, което до момента е видяно и се знае за филма… Аз може и да съм го насрал „предварително“, обаче нямам нищо напротив Джаксън в крайна сметка да ме опровергае. В крайна сметка всеки иска да гледа хубави филми, а не разочарования.

    И последно – подчертавам дебело това, което нито ти явно разбираш, нито въпросният „кръг от хора“, въпреки че им го меля откакто за пръв път постнах тук: Няма такова нещо като колективен вкус и колективна оценка.

  6. 🙂 Вярно, че Дринов написа ревю за липсата на ревю 🙂 моя грешка, но предполагам става ясна моята теза.
    Смекчаването на едни аргументи в полза на други аргументи НЕ е на практика заравяне на глава в пясъка, а е просто различна гледна точка и вкус … нали не смяташ, че всички трябва да имат еднакво мнение.
    За „Хобит“ и аз донякъде споделям мнението ти … главно в частта: The Pages. Но както и ти каза: дано да има опровержение !
    И относно последното което си подчертал дебело … с какво би обяснил различните филмови/музикални награди ако не с колективен вкус и оценка … при все, че говорим за съвсем различен мащаб естествено ?
    Виж, не искам да влизам в дълги полемики подобно на спора ти относно Гор Вербински с The Bear Jew … това си е сайт за кино и дали пишат „аз“, „ние“, „вие“, „те“ в ревютата и новините си си е абсолютно тяхна работа и ми се струва толкова маловажно от страна на кино акцента на сайта, че ми прилича на издребняване от твоя страна (да не кажа заяждане) 🙂
    Както и да е … аз си лягам 🙂 Живи и здрави 🙂

  7. Един Оскар не ти казва нищо повече за филма, освен че е оценен високо от голяма група хора, които по принцип гласуват за тия неща.

    От горната новина с това „вторият трейлър нито ни хареса, нито не ни хареса“ трябва да разбирам, че е бил подложен на гласуване в редакцията и не се е намерил нито един, на който да му хареса и нито един, на който да не му хареса. Честно, wtf?