Матю Вон няма да режисира новия „Х-мен”

В началото на годината имахме официално потвърждение, че Матю Вон ще режисира продължението на „Х-мен: Първа вълна”, но сега – по неясно каква причина – научаваме, че се е отказал от длъжността. За съжаление, на този етап няма абсолютно никаква яснота защо след месеци работа Вон е решил да остане само продуцент (сюжетът също е по негова идея), но това не му се случва за първи път – повъртя се около „Kick-Ass” преди окончателно да се реши, а и се отказа от продължението му.

Сигурни сме, че този път не става дума за един от случаите, в които студиото е избързало с оповестяването на режисьора – Вон работи по проекта доста време и след успеха на „Х-мен: Първа вълна” не беше голяма изненада, че „Fox” предпочитат той да режисира и първото продължение. Не е особена изненада и кой е първият избор за заместник на Вон – Брайън Сингър, който (сигурни сме, че няма нужда да ви го припомняме) е режисьор на „Х-мен” и „Х-мен 2”. Макар и последния Х-филм да беше рибуут на поредицата, Сингър си остана част от екипа като продуцент и без съмнение е най-логичният избор. Логичен, да, но дали действително ще поеме юздите е съвсем друг въпрос.

Честно казано, ние сме малко раздвоени между желанието Х-вселената да си остане в сигурни ръце (вижте какво стана, когато се намеси Гавин Худ, макар че кой точно е виновен за излагацията „Х-мен началото: Върколак” не е съвсем ясно) и надеждата Сингър да изостави вече добре изорания жанр и отново да снима филм без супергерои, по възможност трилър, нацисти по желание. Какво ще реши Сингър не се знае, но ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments