Този е един от шантавите трейлъри, които могат да предизвикат невъздържани реакции – от „алелуя” до „анатема”. И те няма да са свързани конкретно със съдържанието му, а по-скоро с внушението/впечатлението, което остава у зрителя. Шантав и странен, Дени Левант демонстрира липса на ограничения за таланта му в палитрата от образи, с които жонглира в „Holy Motors” на Лиос Каракс.

Holy Motors” проследява един индивид на име Оскар (Дени Левант), който е майстор на тайнствените превъплъщения – ръководител на производство, убиец, просяк, чудовище, семеен мъж… И май никой не познава неговата истинска същност. Сред привличащите внимание детайли са участието на Ева Мендес и поп-дивата Кайли Миноуг, която представи заедно с режисьора „Holy Motors” в Кан през май.

Публиката на различните фестивали реагира различно на филма, той не може да се оплаче от липса на противоречиви отзиви и именно затова още повече ни се иска да го видим!

Макар вече да излезе в ограничен показ (малък брой екрани, в Ню Йорк), филмът не е приключил с фестивалния си живот и по-широкото разпространение ще последва чак след няколко седмици. Задачата за това е на Indomina Releasing, които купуват филма след премиерата му в Кан.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Този герой на Дени Левант се появи още през 2008-ма в един от сегментите на филма Tokyo (втория сегмент озаглавен Merde). Явно това ще е вече самостоятелен филм. Ще има какво да се види.

  2. Хм, доста абстрактен филм се оказа наистина. Дени ЛАван (т-то не се чете ;)) прави ролята на годината. ЛЕО Ксаракс дори печели наградата за най-добър режисьор от кинофестивала в Каталуния.. Всъщност ето ги всички награди и номинации на филма до момента:

    Награди и номинации:
    МФФ Кан, 2012 – номинация за Златна палма и награда на младежта
    МФФ Чикаго, 2012 – Златен Хюго за най-добър филм, Сребърен Хюго за най-добър актьор и най-добър оператор
    МФФ Каталуния Ситжес, 2012 – Най-добър филм и Най-добър режисьор

  3. Пропуснах да спомена майсторския грим – гримьорите на „Облакът Атлас“ трябва да гледат „Свети мотори“ и да си водят чинно бележки. 🙂
    Сцената в стаята за моушън кепчър е с невероятна хореография, а движенията на жената са нещо, което трябва да се види.