Скот Дериксън ще режисира „The Breathing Method” по Стивън Кинг

от на 2012-10-19
 

The Breathing Method

Режисьорът на дебютиралия преди седмица в Щатите хорър „Sinister” (с доста добър резултат – над 18 милиона приходи) Скот Дериксън работи по адаптацията на една от новелите в сборника на Стивън Кинг от 1982 година „Особени сезони” – „The Breathing Method”. Другите три творби в компилацията, посветени на пролетта (с подзаглавие „Hope Springs Eternal”), лятото („Summer of Corruption”) и есента („Fall From Innocence”), вече са филмирани и познати на публиката като „Изкуплението Шоушенк”, „Прилежен ученик” („Apt Pupil”) и „Бъди до мен” („Stand by Me”).

Очевидно е ред на „зимната” приказка, към която може би има причина да не е „посягано” до момента. Очаква се Дериксън да има доста работа по адаптацията, заедно със сценариста Скот Тиймс, за да се превърне тя в материал, благоприятен от кинематографична гледна точка, а предстои и финансиране на проекта.

Историята е разказана от перспективата на адвокат в Манхатън през 30-те години на 20 век, който посещава странен клуб. Един от неговите членове, възрастен лекар, си спомня тайнствен случай на жена, която е искала да роди незаконното си дете, независимо от ужасяващ инцидент, който се случва по пътя към болницата.

Ще трябва да се доверим на преценката на вероятния режисьор и продуцент Дериксън и на копродуцента Джейсън Блум (той има в актива си няколкото броя „Паранормална активност” и „Insidious”), които вярват, че от новелата на Кинг ще успеят да направят успешен пълнометражен филм. Като не забравяме също как той ще трябва да застане достойно до другите три успешни филма на „сезонните” истории, под/разписани от Краля.

Не губим лесно вяра в усилията за екранизации по Стивън Кинг, затова можете да сте сигурни, че ще следим изкъсо и информациите, свързани с проекта на Дериксън „The Breathing Method”.

коментари
 
Отговорете »

 
 • jo
  2012-10-19 at 10:17

  За мен лично, най скучната новела от „Особени сезони“ … и не знам как ще я разтеглят до филм.

  Отговор

 • jo
  2012-10-19 at 10:48

  Апропо, „Stand by Me” на Роб Райнър е разкошен филм, в момента пак го въртят по ТВ1000… Райнър заедно с Дарабонт, един от малкото режисьори които успяват да филмират Кинг (Мизъри е другият му филм по Краля). Според мен са и от малкото режисьори които знаят кои от твобрите на Кинг стават за адаптация и кои не. Сещам се за един куп романи които ги виждам като почти невъзможни за заснемане на лента.

  Отговор

Коментирайте