Уоу, това е нещо, което не сме очаквали да видим. Знаем, че през последните десет години се правиха опити за „Джурасик парк 4”, но, честно казано, не сме предполагали, че се е стигало до нещо повече от разработването на сценарии.

Е, изглежда, че през 2005 Джон Сейлс („Пираня”, „Lone Star”, „Хрониките на Спайдъруийк”) и Уилям Монахан („От другата страна”, „Небесно царство”) са предложили идея, която е стигнала малко по-далеч – до ниво концептуално изкуство.

Най-интересното в случая обаче е естеството на тяхната идея. Във филма генетична лаборатория е щяла да кръстосвала хора с динозаври, а резултатът от това бил армия от гротескни хуманоидни дино-изроди, с интелект позволяващ им да решават проблеми и задачи и със способности да стрелят с огнестрелни оръжия. Да, знаем – WTF наистина.

Вижте как са щели да изглеждат част от тези създания. Лично ние не можем да решим дали идеята за тях ни харесва – все пак обичаме всякакви изродщини – или е най-тъпото нещо, което сме чували (а вече и виждали).

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Джурасик парк 4 - изоставен вариант

Чудим се дали можем да очакваме нещо нетипично (макар и не в такава степен като горната идея) в най-новия опит за „Джурасик парк 4”, върху чийто сценарий в момента се трудят сценаристите на „Възходът на планетата на маймуните” Рик Джафа и Аманда Силвър. Отговорът най-вероятно е не, но това за нас няма особено значение. Ние не искаме някакви изгъзици, а проста, но качествена история, в която да има динозаври.

Преди всичко обаче трябва да изчакаме, за да видим дали въобще ще го има филма или за пореден път ще изядем дръвцето.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

15 Comments

  1. Боже господи не!!!

    Не са лоши тия creature-и, нека направят филм с тези същества, но нека да не се казва „Джурасик парк“ 4 и да няма нищо общо с поредицата, моля ВИ Холивуд!!!

  2. Абе не знам от къде са взели идеята, но ми се гледа нещо подобно (направено кадърно) … въпреки че предпочитам да не носи името Джурасик Парк 🙂

  3. Баси ужаса. Значи тия наистина са мислили сериозно по изтеклото преди години инфо, че динозаврите ще употребяват базуки и ще пият чай в 16:30… Предпочитам изтеклото преди още повече години инфо, че заедно с клонирането на динозаврите се появява и вирусът, който преди 65 милиона години ги е затрил, и сега той заплашва човечеството.

    Абе майната им, след третия Джурасик и Уве Бол ако искат да викнат, не ми пука.

  4. Освен рибуут, не виждам какво друго могат да направят.
    Иначе чудовищата са си приятни! 🙂

  5. Ъп… Тази идея е съвсем леко загатната в Супер братя Марио – да, има такъв филм, но там динозаврите са еволюирали до нормални човешки индивиди, не само до гущери с хуманоидно лице.

  6. Не съм го гледал наскоро и не си спомням. Ама, може, то в евтиниите обикновено има сякви смахнати идеи. 🙂

  7. Като се замисля, идеята не е толкова нещастна, но определено не е и Джурасик парк.
    Направо си ги представих – динoидна цивилизация, развивала се хилядолетия, резултат на милион-годишното господство на динозаврите. Н-брой години преди теоретичния удар на метеорита е нападната от извънземни, които ги изтребват… И ето как загинали динозаврите.
    Мда, на ниво фантастика от средата на 20ти век минава за добре и новаторско 🙂

  8. @Галя
    Тук хибридите щяха да са резултат на генетични експерименти, което е доста по-приемливо от идеята за естествената им еволюция към разум, прекъсната от метеорит.
    Не че това е качествен сюжет за „Джурасик парк“, де. 🙂
    Все пак бих гледал някакъв подобен филм с изрУдски дизайн на съществата. 🙂

    @UZUMAKI
    Да, бе? 😀

  9. Супер братя Марио имаше капацитетно заглавие и ужасно съдържание. С едно малко изключение – Гумбаааа 😀
    Дам, гумбите бяха готини 🙂