„Тай чи” + стиймпънк = фентъзи/кунг-фу/екшън.

Шантава работа е това – модернистичното представяне на източни бойни изкуства. Хонконгският актьор Стивън Фън е решил да смени попрището и се е заел с режисурата на „Tai Chi 0”, в който кунг-фу спецове се развихрят в стиймпънк среда и се получава екшън с елементи, привлекателни за тийнейджъри и фентъзи-фенове.

http://www.youtube.com/watch?v=DMkUloRXo3s

Роботните разработки са един път! А че „тай-чи-чуан” техниките са всъщност „вътрешно бойно изкуство”, практикувано за „трениране на сърцето, духа, съзнанието, дишането и силата”, това е само периферна информация и изглежда няма кой знае каква връзка със заглавието на филма, чиято премиера се очаква в Торонто, а след това излиза и на екран в Австралия, Хонконг, Сингапур и Китай. В Щатите ще се разпространява на 3D от средата на октомври, последван от продължението на историята – „Tai Chi Hero”.

Младият гений Ян Лучан се отправя към село Чен, за да изучи тайните на бойните изкуства, но се оказва, че над селото тегне заплаха от нашествие на батальон от „стиймпънк” воини. Селяните осъзнават, че за да запазят домовете си трябва да доверят на странния чужденец знанието за „тай чи”.

Надежди по повод историята вдъхва фактът, че сценарият е дело на Куо-фу Чен, в чийто актив са „Double Vision” (с Тони Люн Ка Фай и Дейвид Морз) и „Детектив Ди и мистерията на тайнствения огън”. Ролите са разпределени между Тони Лън Ка Фай, Даниел У, Ки Шу, моделката-актриса Angelababyили Анджела Юн Уин, а младата екшън-надежда е Ксяо-чао Юан. Много ни е любопитно как се усвояват бойни техники в технологична фентъзи-реалност и отново се размислихме дълбоко за разнообразието на жанрове и стилове в кинаджийството – очевидно за всекиго има по нещо.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *