Една испанска творба вероятно ще привлече погледите в Торонто със стил и – както е видно от трейлъра – страхотен ритъм. Написан и режисиран от Пабло Бергер, „Blancanieves” (или „Снежанка”) е жанров черно-бял филм, чийто тийзър-трейлър попадна в полезрението ни и искаме да споделим.

Като изключителни почитатели на „Артистът” не можем да скрием задоволството си, че реверансът към времената на нямото кино очевидно няма да остане единствен по рода си. Но самоцелните упражнения в стил не биха направили никому чест, затова няма да прибързваме със заключенията и ще изчакаме поне цялостен трейлър, за да си съставим по-пълно мнение за историята, и най-вече – за реализацията й. Най-впечатляващата й характеристика е намигване към европейските мелодрами от началото на 20 век, а действието се развива в Испания през 20-те години.

Както може би се досещате от заглавието, познатата приказна история за Снежанка е в основата на сюжета на „Blancanieves”, като главната героиня няма спомен за своята майка и изучава изкуството на борбата с бикове със своя прочут баща. Разбира се, присъства и зла мащеха (всеки „снежанков” сюжет е за никъде без нея!), която потиска момичето, но в един прекрасен ден то решава да избяга с трупа от джуджета и се превръща в легенда.

За по-пълни впечатления от провокативния проект предлагаме да хвърлите поглед и върху неговия постер, изпълнен в подобаваща „олд-фешън”стилистика.

Blancanieves - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *