Райън Гослинг

Паралелно с всички останали ангажименти, Райън Гослинг ще се впусне и в режисурата. С „How to Catch a Monster” талантливият актьор ще дебютира зад камерата, ще влезе и в ролята на сценарист и ще бъде копродуцент, заедно с Марк Плат и Адам Сийгъл (в техния актив са „Drive: Живот на скорост” и „Скот Пилгрим с/у света”).

Филмът ще бъде „модерна приказка”, в която Кристина Хендрикс поема главната роля на самотна майка, оказала се в ужасяващо мрачен, сюрреалистичен свят от фантазии. Нейният син-тийнейджър открива път към странен град под водата – те трябва да се потопят в окръжаващата ги тайнственост, за да запазят семейството си. Подобен кратък синопсис наистина може да „раздразни” интереса ни до краен предел. Ще има и фентъзи-ноар, и съспенс – това са обещанията на екипа, като правата за разпространение на филма ще бъдат предложени по време на филмовия фестивал в Торонто.

Марк Плат споделя:

„Страхотно се радваме, че ще продуцираме дебюта на Райън Гослинг като сценарист и режисьор и че продължаваме съвместната ни работа, започнала с „Drive: Живот на скорост”. Райън е композирал наистина красив сценарий и има ясна визия как той да оживее на екрана. Способността на Гослинг да приковава вниманието на публиката с актьорския си талант ще му бъде от изключителна полза в режисьорската работа”.

Има ли какво да се добавя към суперлативи? В такива случаи е уместно да се запазват известни резерви (но не и да се изпада в скептицизъм), обаче тук става дума за наш любимец, който категорично е доказал какво може пред камерата. Самият Гослинг споделя, че е наблюдавал внимателно Джордж Клуни и Николас Уиндинг Рефн и е използвал работата си с тях за кино-училище. Затова поглеждаме с още по-голям интерес към прогнозите за 2013 – снимките на „How to Catch a Monster” ще започнат през пролетта и може до края на годината да се финализира проекта, за да се появи на екран около/в „сезона на наградите”. Предизвикателно, или да?

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *