Дж. Дж. Ейбрамс и Куарон

Докато продължаваме търпеливо да чакаме „Gravity”, с удоволствие представяме този доста неочакван, но обещаващ нов проект на Алфонсо Куарон – режисьорът подготвя ТВ пилот за NBC, продуциран от Джей Джей Ейбрамс.

Според Deadline сценаристи на свръхестествената драма ще са Куарон и Марк Фрийдман („Home Of The Brave” и сериала „Forgotten”). Накратко, сюжетът – да, въпреки че става дума за продуциран от Ейбрамс проект, все пак получаваме някаква основна информация – проследява взаимоотношенията на момиче със свръх-сили, които ще се развият напълно след седем години, и мъж, доскоро затворник, който се опитва да я защити от група преследвачи. Хем неясно, хем познато, но какво значение има това, когато става дума за Алфонсо Куарон?

Може би все пак има нещо вярно в непрестанните уверения, че сме насред неподправен „златен век” на телевизията. Наистина, няма как да се отрече, че отвсякъде сме заобиколени с малоумни риалити програми – до такава степен, че сме забелязали нашествието дори и ние, които целенасочено отбягваме подобни извращения и те просто няма как да се промъкнат в живота ни. Малоумни сапунки винаги ще има (те са основна част от тв програмацията, винаги са били и винаги ще бъдат), а пък детските категорично са по калъп и то доста дразнещ.

Но от друга страна всеки момент на екран ще се завърне „Homeland”, скоро пак ще гледаме Джесика Ланг в „American Horror Story”, „Breaking Bad” е по средата на петия си сезон, „Игра на тронове” има милиони фенове, звезди и творци, които допреди няколко години не поглеждаха малкия екран, сега готвят и осъществяват най-разнообразни проекти, Гийермо дел Торо работи по вампирски сериал по собствените си романи, Финчър готви „House of Cards”… Има още десетки подобни примери, които просто няма как да изброим, но които определено идват в подкрепа на смелото изказване за „златния век”.

А сега (стига сме се отплесвали в разсъждения) и Куарон се завръща към телевизията, за първи път от началото на 90-те. Да се надяваме само, че няма да си останем с неозаглавения пилот и проектът действително ще прерасне в сериал. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

6 Comments

  1. Звучи добре. Обичам сериали за хора със свръх-сили (не говоря за разни вампири, върколаци или вещици). „Герои“ много ми хареса, а в момента следя „Alphas“ на syfy и той също ми харесва. „Изгубени“ пък е любимият ми сериал на всички времена, така че и на този ще му дам шанс!

  2. Първият сезон на „Хироус“ беше супер, но после се скапа могъщо! 🙁 Същото може да се каже и за „Лост“. А „Алфас“ ще го видим, за сега е приятно евтиничък. 🙂 🙂

    На този със сигурност ще му дам шанс заради Куарон. 🙂

  3. А мен пък много ме изкефи „FlashForward“ (още повече, че не го продължиха), и преди години оригиналния манчестърски „Shameless“ (неговата научно-фантастична жилка е в количеството изпит алкохол на таткото!), както и „Smash“ (ама то е заради лудите ми пристрастия към мюзикълите!) – ‘айдеее, отплеснах се по темата „в полза на тв поредиците“ 🙂
    Добре, че обсебващата ме лудост „House M.D.“ свърши, „троновете“ са достойно впечатляващи, а започнах да следя и „A Gifted Man“ с Патрик Уилсън като доктор, ама нещо там историята спря ненавреме, незнайно защо… 8)
    Ще трябва да проуча споменатите тук заглавия… някой ден 😀

  4. “FlashForward” започна силно, но накрая го сбозаха. Иначе свърши добре. А споменатите тук заглавие не ги отлагай! 🙂

  5. “FlashForward” го загледах преди 1-2 години, но стигнах до 6 епизод някъде и компа се прееба и до там си и останах и скоро ще го свалям пак щом казвате че края е добър. За „Герои“ съм съгласен че напред се скапа, но на мен и 2 сезон ми допада, жалко че имаше само 12 епизода, а 3 и 4 сезон не струват! „Изгубени“ по тв рядко го хващах затова от 1-2 месеца го гледам на компа и вече сам на 3 сезон и съм доволен. Още я има мистерията (макар не толкова голяма като в 1 сезон) за това моля без спойлери за края и т.н 😀 „Alpahas“ не е нищо особено, но там ми харесва научния подход към нещата и това, че показват проблемите, които идват с дадена способност. Както се казва към един таглайн от сериала „Super but human“.

  6. Като стигнеш финала на „Изгубени“ се обади, искам да чуя мнение. 🙂

    В „Алфас“ много ме кефи началната песен. 🙂