Трейлър на англоезичния дебют на Парк Чан-уук „Stoker” с Никол Кидман

от на 2012-09-27
 

„Не искам публиката да възприема филмите ми само с интелекта си – искам да ги почувстват физически.” Ето с такива твърди убеждения се прави „трилогия за отмъщението” и се стига до „Stoker” – англоезичния дебют на корееца Парк Чан-уук, за който вече сме споменавали в други новини покрай факта, че Холивуд се е заел с римейк на неговия култов (и един от „операционните” творби на десетилетието) филм „Oldboy”. Сценарият на „Stoker”, подписан от Уентуърт Милър, е на пето място в „черния списък” за 2010 година и ето, че му дойде времето да видим трейлър на почти готовия драматичен хорър-трилър.

Много обещаващо изглежда: Никол Кидман е винаги безупречна, гледаме благосклонно към Миа Васиковска, която направи особено добро впечатление с ролята си в прочита на Кери Фукунага на „Джейн Еър” и очакваме Матю Гуд да докаже, че е достоен да му се връчи такъв „крийпи” образ, какъвто се очертава неговият. Той вече е привличал погледи в „Пазителите”, „One Single Man” и още няколко филма с добри роли, но злокобното пламъче в кристалния му поглед и намекът за усмивка, който танцува в крайчеца на устата му, просто обещава зловещи реалности. Нито повече, нито по-малко – онова, което всички очакват от добре познатия корейски режисьор.

След като бащата на Индия (Васиковска) загива в автомобилна катастрофа, нейният съвсем непознат чичо Чарли (Гуд) се появява, за да живее с нея и емоционално нестабилната й майка (Кидман). Тайнственият мъж обаче има доста тайни занимания, но вместо да е отвратена или ужасена от него, младата девойка изпитва необяснимо привличане…

В актьорския екип на „Stoker” са още Дермът Мълроуни, Джаки Уивър, Лукас Тил, Алдън Ерънрайх. Премиерата на филма се очаква на 1 март 2013 година.

коментари
 
Отговорете »

 

Коментирайте