Tbilisi, My City

Филмите за градове и обяснения в любов към тях са поне тройно-успешни – прекрасен начин за общуване между различни творци, интригуващи късометражни експерименти и полезен гайд в света на неизвестните маршрути. Омнибусите не винаги са най-успешно композираните пъзели, нито най-акламираните от критическо-зрителска гледна точка, но често в тях могат да се открият неподозирани бисери – и в сюжетно и във визуално отношение.

И ако ви се струва невероятно Том Тиквер, братя Коен, Алфонсо Куарон или Валтер Салес да участват във филм за… София, например (както са сторили това, разказвайки своите впечатления от Париж), то през 2013 година квартет грузински режисьори ще финализират филм с участието на Малкълм Макдауъл, Рон Пърлман, Джордж Фин, Сара Дюмон, който е посветен на Тбилиси.

Късометражните сюжети комбинират игрални и документални сегменти, като режисьорът на всеки от тях е и сценарист на своя откъс. Те споделят истории за приятелства, бягства, срещи, любови, разбити сърца и какво ли още не. Storyman Pictures и Iberia Film застават зад проекта, чиито продуценти са Давид Агиашвили, Кетеван Галдавадзе, Ника Агиашвили, като последният е и режисьор, заедно с Тако Шавгулидзе, Леван Глонти и Александър Квириа. „Tbilisi, My City” ще бъде приятно, ритмично и екзотично киноизживяване – в това сме убедени.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Аз искам да видя „София: Град на мечтите“ с български автори! Това ще е нечовешки хорър! 🙂