При все впечатляващия актьорски екип, дарил гласовете си на поредната приказна анимация, „Dorothy of Oz” изглежда като странна история.

Определено не говорим за класиката, защото според сюжетните детайли Дороти (Лий Мишел) се завръща (отново, а не отива за първи път!) във вълшебната страна на Оз, но пък там отново среща Плашилото, Лъва и Тенекиения човек (които са Дан Акройд, Джеймс Белуши и Келси Грамър) и сигурно ще трябва да спасяват кралството от кроежите на злия Шут (Мартин Шорт). И всички пеят, защото филмът е рисуван мюзикъл, което винаги е нож с две остриета – ами ако и музикалната подплата не е на висота? Защото от трейлъра се вижда, че анимацията е далеч от „образците” на това изкуство, с които сме свикнали в последните години. Вярно, филмът е ниско бюджетен, компанията е Summertime Entertainment, но това означава ли, че трябва да водим малките киномани на нещо, което наподобява програма на детски тв-канал?

http://www.youtube.com/watch?v=F8l8q3M9q9E

Освен споменатите актьори, във филма участват още Патрик Стюарт, Бернадет Питърс, Хю Данси, Меган Хилти, Оливър Плат. Премиерата на „Dorothy of Oz” се очаква през 2013 година.

Вижте и постера на филма, който съвсем няма да се хареса на дечурлигата, за които всъщност е предназначена тази приказна история. Псевдо-страховития поглед в отровно-зелено над нещо, което наподобява фуния-уста, но е сапунен мехур, за съжаление не вдъхва грам доверие. Дано се окаже, че първите ни впечатления са грешни – не обичаме да сме скептични към анимация…

Dorothy of Oz - плакат

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *