Първи трейлър на „Hansel & Gretel: Witch Hunters”

от на 2012-09-05
 

Е, измина малко повече от седмица (девет месеца, ако трябва да бъдем точни) откакто видяхме първата официална снимка от най-новата приказна интерпретация „Hansel & Gretel: Witch Hunters”, но какво да се прави – когато ви споменахме, че очакваме трейлъра следващата седмица, нямахме представа, че премиерата на филма ще бъде отложена с почти цяла година, а покрай него и рекламната кампания.

Както е казал поетът обаче, по-добре късно, отколкото никога и ето, че трейлърът (за добро или за зло) е вече факт.

А, леле! Струва ни се, че ни очаква много сериозна брадва. Сега разбираме, че когато Джема Артертън сподели, че филмът ще има „усещане като за Куентин Тарантино” и ще е „много мрачен, кръвожаден, с много псувни и „малко комедия”, всъщност се е шегувала. Струва ни се, че ако този филм не е с отявлен комедиен тон, ще бъде пълна трагедия, а единствената надежда в тази посока е присъствието на Уил Феръл и Адам Маккей сред продуцентите.

Докато гледахме, изброявахме филмите, на които ни приличат кадрите: „Ван Хелзинг”, „Джона Хекс”, „Ейбрахам Линкълн: Ловецът на вампири”, но най-вече на „Братя Грим” на Тери Гилиъм – не знаем защо, но ни се струва, че след като изгледаме този филм, ще гледаме на „Братята” със съвсем други очи.

Не сме сигурни дали за вас това ще е минус или плюс, все пак всеки филм прилича на някой друг, а когато е на много, това може и да означава, че е намерил свой, нов език, който говори на различните хора по различен начин, но за нас поне няма съмнение – не видяхме абсолютно нищо, което да ни се стори дори бегло интересно или оригинално.

Все пак трябва да кажем, че имаше и няколко добри елемента (като вещиците и сценографията) и смятаме, че ще се съгласите, Артертън и Фамке Янсен – те винаги са положителен елемент, независимо от степента на филмовата трагедия.

Режисьор на „Hansel & Gretel: Witch Hunters” е Томи Виркола („Dead Snow”), a в ролите са Джереми Ренър, Джема Артертън, Фамке Янсен, Питър Стормаре, Зои Бел, Томас Ман, Дерек Миърс и др.

Премиерата е 13 януари 2013.

Hansel & Gretel: Witch Hunters - плакат

коментари
 
Отговорете »

 
 • 2012-09-05 at 14:06

  Доста ми напомня на „Ван Хелзинк“, на който съм абсолютен фен откъм пародийност, tributes, визуални и mise-en-scene решения. Така че – бих го гледал.

  Отговор

 • Dorrian.Dante
  2012-09-05 at 14:13

  Бахти дървото ще е това, кълна се.

  Отговор

 • suicidal
  2012-09-05 at 17:41

  Вещиците и арсенала дървят. Искам да бъда правилно разбран;)

  Отговор

 • Vladi
  2012-09-07 at 19:07

  Последната реплика от трейлъра описва нормалната реакция на всеки с минимални изисквания към комерсиалното кино. This will be bad.

  Отговор

 • 2012-09-10 at 00:47

  Why not?

  Въпросът (който вълнува всички, навярно) е: дали Хензел и Гретел ще си го сложат… ей така, заради доброто, старо, средновековно, ин-фемили-рилейшъншип клецане?

  :)

  Отговор

 • Vladi
  2012-09-10 at 09:17

  Kръвосмешението и кръвопролитето щяха да направят този аборт интересн, да. Но режисъор не е Гаспар Ное, примерно, така че надежда тука всяка оставете.

  Отговор

 • 2012-09-13 at 14:46

  От къде да си го дръпна този филм? Този с „инцеста“, не горния. :)))))

  Отговор

 • Vladi
  2012-09-13 at 15:13

  http://www.imdb.com/title/tt0157016/, не знам дали го има още по нашите торенти.

  Отговор

 • 2012-09-13 at 15:34

  Този го имам, говорех за „Хуйзел и Гретел“. :)

  Отговор

Коментирайте