Вече е абсолютно ясно, че новият филм на Том Хупър ще бъде невиждан и нечуван хит! За първи път в историята на киното всеки актьор пее на живо в момента на заснемането на всяка сцена и този уникален шанс им дава възможност да пресъздадат образите по неповторим начин. Ето и доказателството:

Клетниците” е сред най-очакваните филми за 2012 година – и за разлика от вече „отметнатите” претенденти в същата категория, за мен той ще бъде Изборът, Явлението и Събитието на годината. Тези нови четири минути и трийсет секунди са опит да се предаде част от атмосферата, наситена с толкова емоция, че на моменти изглежда взривоопасна – чувствата и енергията ще избухнат и искрено се надявам, че ще увлекат и омагьосат много, много зрители. Прекланям се пред изкуството на мюзикъла – и пред идеята, реализирана от екипа, начело с носителя на Оскар Том Хупър, „Клетниците” наистина да „оживеят” на екрана!

Малко е да кажа, че очаквам с нетърпение 25 декември – затова само ще подсетя, че незапознатите с подробностите около филма могат да поровят в новините ни до момента , където ще открият детайли и за епохалното произведение на Виктор Юго, и за историята на едноименния мюзикъл, създаден от композитора Клод-Мишел Шьонберг по стихове на Ален Бублил.

Актьорският екип на „Клетниците” включва Хю Джакман в ролята на Жан Валжан, Ръсел Кроу в ролята на инспектор Жавер, Ан Хатауей (Фантин), Аманда Сейфрид (Козет), Еди Редмейн (Мариус), Саманта Баркс (Епонин), Саша Барон Коен (Тенадрие), Хелена Бонам Картър (мадам Тенадрие). И очевидно всички се справят отлично, а този мюзикъл вероятно ще е (за мен) Филмът на годината.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *