Тъмната Кула

Последния път, когато писахме за „Тъмната кула” (в началото на месеца), ви предупредихме, че съвсем скоро ще има още новини по темата, защото се очакваше „Warner Bros.” да прочетат най-новия вариант на сценария на Акива Голдсман, да вземат предвид евентуалния интерес на Ръсел Кроу към главната роля и да вземат решение ще подкрепят ли амбициозния проект или не. Е, според Variety решението е взето – както беше обещано, отне им само две седмици и няколко дни – и „Warner Bros.” официално се отказват от „Тъмната кула”.

Сайтът не обявява защо се е стигнало до това решение, но имайки предвид за какъв проект става дума (както знаете бюджетът ще е сериозен, дори и след месеци работа по намаляването му, и се говори за три филма и два мини-сериала) и след епопеята в „Universal”, на този етап щяхме да се изненадаме, ако студиото действително беше решило да финансира проекта. Въпреки това трябва да признаем, че сме леко разочаровани – явно все пак сме таяли някаква надежда за по-различно развитие.

Всъщност надежда все още има, защото според DeadlineMedia Rights Capital” се интересуват от „Кулата”, имат желание да осигурят финансирането и (отново) се очаква решение да бъде взето съвсем скоро. Доколкото разбираме, все още става дума за три филма и два мини-сериала, но дали тази структура ще се запази още дълго, никой не знае – все пак, колкото и сила да са набрали „Media Rights Capital” и колкото и дълбоки да са джобовете им, те са независима компания. Също така не е ясно, ако въобще се стигне дотам (съжаляваме за вечния песимизъм, но какво очаквате, пишем за „Тъмната кула” от самото начало), кой ще разпространява филмите и коя телевизия ще подслони сериалите.

Доста въпроси, но съвсем скоро може да получим отговори на някои от тях. Ще ви държим в течение.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. ЕБАСИ!!!!
    Е НЕ МУ ВЪРВИ НА РОЛАНД И ТОВА Е!!!!

    ДА БЕШЕ С КОЯТО И ДА Е ДРУГА КНИГА НА КИНГ, А ТО С НАЙ-ХУБАВАТА, ПРЕКРАСНА И КУЛТОВА КНИГА.. 🙁 С НАЙ ЗНАЧИТЕЛНОТО ПРОИЗВЕДЕНИЕ С НАЙ-ДОБРАТА ТВОРБА….

    честно, ако бях на Кинг на мястото доега да съм им казал и да съм и забранил да правят каквито и да е филми по мой произведения,честно т казвам. такада съм се обидил, ч няма накъде… то бива то може ама това на нищо не прилича. направиха се всякакви тъпи филми и по някой не толкова добри разкази или книги на кинг, ама това вече на нищо не прилича с и то най-доброто му произведение.. ;(

    Операционната по-добре спете да пишете каквито и да е теми и новини за Роланд и неговата Кула, защото просто разтройвате хората и феновете. И най вече най заклетите фенове… най верните привърженици и всикчоо станало… Просто не пишете, ако трябва с години поне докато не се появи някаква сигурна информация или започнете да пишете чак когато започнат снимките (ако изобщо някога има такова нещо като снимки). Моля ви.
    Просто сложете едно информационно затъмнение, едно Табу и да приключим темата.
    То бива бива подигравка,но това на нищо не прилича…..