Много обичаме да се запознаваме с новите филми чрез трейлърите им – самият факт, че ги гледаме и си съставяме мнение за филма, вече гарантира различно изживяване при първата среща с него. Ако не ни е харесал по трейлър, може да се изненадаме приятно (което си е бонус) или да се разочароваме още по-дълбоко („то беше ясно!”). Този увод беше посветен на новата творба по Чарлз Дикенс.

Споделяли сме новини около екранизацията на „Големите надежди”, режисирана от Майк Нюъл и продължаваме да се надяваме, че филмът ще се получи. Трейлърът му обаче, въпреки че си е направен по всички правила и изглежда прекрасно, ни остави безразлични. Не може да е от леко истеричното присъствие на Хелена Бонам Картър, Рейф Файнс обикновено предизвиква повече възхищение, а и младите актьори присъстват като порцеланови кукли във витрина.

Проверихме няколко пъти – не сме излишно-взискателни, просто не откриваме тръпка, а само регистрация на красиви картини. Нямаме нищо против придържането към епохата и мрачната визия, но не сме очаквали, че Майк Нюъл няма да я изпълни с чувства, страст и енергия. Но нищо не е окончателно – не се издава присъда въз основа на откъслечни кадри. Септември наближава, а с него и премиерата на филма в Торонто; във Великобритания филмът тръгва на екран на 30 ноември, така че ще имаме възможност да сверим впечатления.

Сигурни смее, че няма да обидим никого с липса на синопсис – творбата на Дикенс е класика и дори да не сте я чели, екранизациите й през годините са толкова многобройни, че със сигурност сте гледали поне една – превърналата се в класика версия на Алфонсо Куарон от 1998 година. И освен, че Холидей Грейнджър изглежда много не-на-място в ролята на Естела, музиката на трейлъра е побъркващо позната – не бихме се обзаложили за име, но звучи по хари-потъровски крадена. Дано този трейлър е подвеждащ – честно, искаме да се изненадаме приятно от филма.

Големите надежди” е най-новата екранизация по едноименната творба на Чарлз Дикенс, адаптирана от Дейвид Никълс и режисирана от Майк Нюъл, а ролите са поверени на Джеръми Ървайн, Холидей Грейнджър, Хелена Бонам Картър, Рейф Файнс, Роби Колтрейн, Джейсън Флеминг, Сали Хоукинс и др.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *