Червеният кръг (1970)

Много отдавна Холивуд има желание да „поднови” класическият „ноар” на Жан-Пиер Мелвил „Червеният кръг”. През 2004 Paramount се бяха ангажирали първо с Джон Ву, а после и с Джони То в режисьорска позиция, и се спрягаха имена като Лиъм Нийсън, Чоу Юн-Фат, Орландо Блум, Тим Рот и представителя на оригиналния каст – Ален Делон. Наскоро на хипотетичния режисьорски стол се смениха Джон Хилкоут и Жауме Колет-Сера, а в момента на дневен ред е друго име.

Артур Саркисян, чиито мечти за „Час Пик 4” споделихме наскоро, и който е изпълнителен продуцент на телевизионната поредица „Vegas”, споделил по време на сбирката на асоциацията на телевизионните критици:

„Работя по нещо (?!), наречено „The Red Circle” – по един стар френски филм на Жан-Пиер Мелвил. Ще бъде римейк. Ще снимам в Хонконг и Макао и Джим Манголд ще го режисира идното лято”.

Да му стискаме палци продуцента този режисьор да се задържи.

Въпреки, че е прекалено рано за предвиждания, продуцентът си има „пожелателен” списък. В него са Крисчън Бейл, Ръсел Кроу, Мат Деймън, Брад Пит, Том Харди – остава и да се събере бюджет, който да може да си позволи един или – още по-добре – няколко от споменатите звезди. Ето още няколко продуцентски въжделения:

„Надяваме се да запазим историята в основни линии, но филмът е остаял. Ако го гледате сега, персонажите на Ален Делон, Джан-Мария Волонте, Бурвил и Ив Монтан са фантастични, но историята просто се разпада в определени моменти. В римейка отново ще има герой, прибран от друг герой в затвора – изгубилият своята любима се появява отново, за да отмъсти, и се съюзява с още един опасен тип.”

Нито звучи, нито си мислим, че ще изглежда като нещо различно от безвкусен римейк. Но лятото на 2013 не е оптимистичен срок за започване на снимки, ако се стигне до там. Манголд се стяга за много напрегнати 11 месеца работа с Fox по „The Wolverine”. Изборът на Саркисян е или да отложи плановете, или да премине към следващ вариант за режисьор. Разбира се, че би било най-мъдро да изчака, ако иска да заложи на качество поне в режисурата. Но бизнесът си е бизнес, а времето в него е пари, дори когато проектите са обречени на дъъълго забавяне.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

One Comment

  1. Най – големият филм на Мелвил . С нечовешка игра от страна на Бурвил . Последният му филм . Тим Рот спокойно би се справил с ролята му . Eто такива римейки си заслужават .
    Плюс Red Deep
    http://www.youtube.com/watch?v=DLIrAswLrhU