Rush Hour

Луд умора нЕма – а и когато дрънчат, дори и в по-малки от очакваните количества, звонки монети, „дойната крава” не се пуска. Още от 1998 година. Кой ще познае защо екипът на „Rush Hour” („Час пик”) има желание да направи – какво? – четвърти филм. Продуцентът Артър Саркисян потвърди, че Крис Тъкър и Джаки Чан се „интересуват” от завръщане на екран, което всъщност може би означава – те не са отхвърлили напълно идеята, ако им се осигури сценарий и солиден чек.

Пет години след последната им екшън-авантюра „Rush Hour 3” и въпреки неуспеха му в сравнение с първите две „серии”, Саркисян няма да има нищо против, ако работи отново с Брет Ратнър, за да направят нещата „по точния начин”. Който е?

„Иска ми се да прилича възможно най-много на първия филм, да е мрачен и естествен, приземен; може би ще представим двама нови герои и ще го направим толкова реалистичен, колкото беше първият. За мен първите два филма бяха много добри, третия нещо не се получи. Целта вече не е да поставим детективите просто в различен град и да ги оствяме да се оправят с обстановката – искам да направим нещо ново. Може би Крис вече се е задомил, може Джаки също да се е оженил за братовчедката на Крис – Октавия Спенсър (носителката на Оскар? в „Rush Hour”?). Може да живеят в Шанхай и Крис да им отиде на посещение – наистина не знам, това са просто идеи, иска ми се да е нещо ново, пълно с енергия.”

И сега, да повторим – Саркисян иска номер 4 да прилича на номер 1, но да е нещо съвсем различно и ново?! И не иска да се повтаря?! Но би изпратил героите си в държва, в която те вече са били?! И този човек иска да прави филм, при все че звездите му не са твърдо уговорени, няма сценарий, няма дори и нает сценарист, а за режисьор да не говорим… wtf?!

Спомням си мнооого смътно само първия филм от тази – поредна – поредица, и съм абсолютно сигурна, че не съм изпуснала абсолютно нищо, като не съм гледала следващите две изцепки. Крис Тъкър и Джаки Чан не стават по-млади и няма да направят по-скоростен и качествен екшън, така че – прав им път, ако им се занимава и ако са останали да разчитат на тези хонорари, изборът си е изцяло техен. А че публика ще има – то е ясно. Подобни франчайз-пуканки все още се продават, и дори има вероятност да си върнат парите. Което е жалкото и нелепото в подобни случаи – това си е бизнес, а киното отдавна няма нищо общо…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Третия филм наистина беше нещо болезнено да се гледа, но лично за мен първите два са от по-приличните холивудски опити на Джеки Чан.

    Четвърта част – хммм не е ли по-добре някой да пречука Крис Тъкър и Джеки да отмъщава за смъртта му 🙂 Или Су Ян пак да я отвлекат и да се раздаде правосъдиe като в Taken 🙂

    Персонално не подскачам от възторг при споменаването на такова продължение – Джеки винаги е бил по-успешен на родна земя, отколкото да се прави на англоговорящ… (с изключение на 1911 и няколко други скапани хонконгски ролички).

    Ако говорим за продължения, очаквам Китайския Зодиак (Доспехите на Бога 3) с по-голям интерес, но ако ще говоря за американските му превъплъщения – може би един завършек на уестърн историята Shanghai Noon/Knights и вече по-сигурното Karate Kid 2, са заглавията, които биха по-подходящи…

    Все пак в едно свое скорошно интервю Джеки спомена за насочването му към американски продукции с ограничени рискове в заснемането на каскади, отколкото да се мята по сгради из Китай, където никоя застрахователна компания не иска да гарантира безопасност 🙂

    Поздрави

  2. Не съм фен на франчайза, а идеята за четворка ми се струва отвратителна.
    Според мен Джаки Чан трябва да се насочи към режисурата ако не иска да прекрати кариерата си по неприятен начин или още по-лошо да вземе да Умре!