Трейлър на „The Company You Keep” на Редфорд

от на 2012-08-31
 

Вдъхновяващо – и още как! – е да видиш легенда в действие, още повече когато тази легенда е личния ми любимец Робърт Редфорд, но трейлърът остави у мен много странна следа – не само „дежа-вю”, но и особено усещане за „не-на-място” на милото и вече не толкова младо недоразумение Шая Лебоф. В края на миналата седмица Sony Pictures Classics обявиха, че правата за разпространение на новия филм на Редфорд са техни, и „The Company You Keep” вече има нов трейлър.

Не ви ли напомня по нещо на „Цялото президентско воинство”, или на „Трите дни на Кондора”, и на „Офицери и пешки”? Странно, това бяха асоциации от първо гледане на трейлъра, без да имам предвид сюжетните детайли. Сякаш печатът „Редфорд” пулсира с енергия отдалеч. Може да е внушение, но по-скоро напомня на инстинктивна реакция на кадрите.

Бивш член (Редфорд) на „Weather Underground”, радикалист и адвокат, деец в защита на гражданските права, ще трябва да потърси убежище, след като екс-колегата му в групировката (Сюзън Сарандън) е арестувана с обвинение за участие в провалил се банков обир през 70-те години. По петите му са наперен и амбициозен млад репортер (Шая Лебоф) и ФБР. Моралният казус може да пречупи доста впечатления и перспективи, защото в живота на всеки от нас никога и нищо не е само черно, или само бяло.

Актьорският състав се допълва от екранни майстори като Ник Нолти, Крис Купър, Терънс Хауърд, Стенли Тучи, Анна Кендрик, Брендън Глийсън, Джули Кристи, Сам Елиът и много други. Ще се въздържа от коментар по очакваното от Шая адекватно актьорско поведение само защото съм на мнение, че колкото и да е досаден и неприятен в (повечето от) филмите, в които сме го гледали, момчето може (дълбоко условно наклонение, но присъства!) и да се справи със задачите, поставени му в „The Company You Keep”.

Филмът предстои да бъде показан на 6 септември във Венеция и три дни по-късно на фестивала в Торонто, затова можем да разчитаме, ако не на обективен поглед, то поне на реакции от страна на специалисти и, разбира се – от фестивалната публика. Одобри ли го тя – няма защо да се притесняваме за поредната, девета режисьорска творба на мистър „синия поглед” Редфорд. Само дето продължавам да се омагьосвам с мантрата „дано го видим и у нас на голям екран”…

„The Company You Keep” на Редфорд

коментари
 
Отговорете »

 
 • heinrich
  2012-09-02 at 13:35

  дууууу… забалежителен актьорски състав……… Филмчето изглежда бопитно и щ да е интересно. Ще го зяпам.
  Сигурен съм, че вие в Операционната го чакате с интерес, защото си има досат звезди и искате да видите представянето им 😉
  Би трябвало да се получи наистина хубав филм.
  Абе аз в предишната новина за Шия (врат) ви казах да не му дрънкаме кокалите на момчето толкова много а да му дадем шанс за няколко години да се развие пък ще видим :)

  Отговор

Коментирайте