„Passion” на Де Палма

За повечето хора Брайън Де Палма е режисьор от типа „hit and miss”, но не и за нас. Неведнъж сме споменавали, че той е сред най-любимите ни режисьори и като човек, който обичаме истински, го приемаме с всичките му недостатъци и харесваме и най-слабите му филми, в това число и последните му два, „Черната далия” и „Redacted”.

Затова едва ли е изненада, че най-новият му филм „Passion“ (първият от пет години насам) – римейк на френската психодрама с участието на Кристин Скот Томас и Людивин Сание, „Love Crime” („Crime d’amour”) – ни докарва до екстаз, нямащ нищо общо със сексуалната му тематика. Следим развитието му още от самото начало и стискахме палци като едни истински луди да не се разпадне, както доста често се случва с проектите на любимите ни режисьори, че този път нямаше да можем да го преживеем.

След като получихме снимково потвърждение, че нещата се случват, се поуспокоихме малко, но запазихме самообладание и зачакахме първия трейлър. Е, той вече е тук и сега вече спокойно можем да се отдадем на греховно очакване.

Трудно е да преценим от толкова кратки кадри, но това, което виждаме, изглежда добре и е точно в стила на по-ранните филми на Де Палма – има атмосфера и определено се усеща химия между Макадамс и Рапас. Освен това е очевидно защо се правят паралели с „Dressed to Kill” и „Femme Fatale”.

С две думи трейлърът ни харесва и адски много ни се иска да можем без уговорки да кажем същото и за самия филм.

Еротичен трилър в традицията на „Dressed To Kill” и „Първичен инстинкт”, „Passion” на Брайън де Палма е история за смъртоносната битка за власт между две жени в безмилостния свят на международния бизнес. Кристин притежава стил и елегантност, така типични за жена, която разполага с пари и власт, а нейното протеже – невинната, симпатична и наивна Изабел – има десетки брилянтни идеи, които Кристин без проблем и без скрупули открадва. Нали и двете са в един отбор… Кристин се наслаждава на контрола си над по-младата жена, завличайки я все по-дълбоко в игра на прелъстяване и манипулиране, на власт и унижение. Но когато Изабел попада в обятията на един от любовниците на Кристин, започва истинска война. В нощта на убийството Изабел е на балет, а Кристин получава прелъстителна покана. Но от кого? Кристин обожава изненадите. Чисто гола, тя се отправя към загадъчния любовник в спалнята…

Режисьор на „Passion“ е Брайън Де Палма, а в ролите са Рейчъл Макадамс, Нуми Рапас, Доминик Купър, Каролине Херфурт и Пол Андерсън.

Премиерата на филма ще бъде на фестивала в Торонто.

Passion - Нуми Рапас

Passion - Нуми Рапас и Рейчъл Макадамс

Passion - Нуми Рапас и Рейчъл Макадамс

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *