After Earth

Отнасяме се с откровено съмнение към новия филм на М. Найт Шамалан, „After Earth”, най-вече защото става дума за нов филм на М. Найт Шамалан, но донякъде и заради участието на Уил и Джейдън Смит в главните роли. При това, доколкото разбираме от официалния синопсис, който можете да видите най-долу, Джейдън като че ли ще има по-голямо участие – може и да се справи добре момчето, но е неясна карта. Татко му поне знаем, че си разбира от занаята.

С две думи, в нашите очи основният плюс на проекта е жанрът му – „After Earth” е фантастика, чието действие се развива 1000 години след като човечеството е изоставило съсипаната Земя и се е пренесло на по-гостоприемна планета. Междувременно родната ни планета се е посъвзела, но вече е непознато и опасно място, както бързо разбират главните ни герои, след като корабът им се разбива в джунглата. Казахме ви, че е фантастика, но според режисьора ще има изключително богата и подробна история – нещо като „документален филм за бъдещето на Земята”. Какво точно има предвид можете да видите в първия тийзър клип от „After Earth”.

По принцип си падаме по такива клипчета, особено след като така или иначе не сме се надявали на истински трейлър дори покрай Comic-Con. И за разлика от доста хора онлайн, въобще не ни притеснява Facebook похватът, напротив. Единственото, което ни дразни, е включването на статуса „John Raige marries Lyshonda Mercer” – не само се споменава, че тя е чернокожа, но и се казва Лишонда… Наистина ли е наложително „Sony” да ни обяснят как така важният родоначалник е поляк, а видите ли потомците му – 1000 години след като човечеството е напуснало Земята! – са Уил Смит и сина му?

И друг път се е случвало да се питаме „В кой век живеем?”, но рядко е толкова уместно. Кой се вълнува от подобни неща? Истинският въпрос е какъв точно е този неидентифициран летящ обект, който е паднал на Земята през 1908 и е изцяло отговорен за възхода на многобройната фамилия Рейж. Абсолютно нищо не навежда на мисълта, че е корабът на самите герои, в стил „Планетата на маймуните”, но в обратен вариант. Тогава защо не можем да си го избием от главата? Или може би са извънземни, които просто не се споменават на този етап? Но къде точно ще се вместят в историята не ни е много ясно. Вижте сега и официалния синопсис:

1000 години след като редица катаклизми принуждават човечеството да напусне Земята, Нова Прайм е новият дом на хората. Легендарният генерал Сайфър Рейж (Уил Смит) се завръща при семейството си, готов да бъде баща на 13-годишния си син, Китай (Джейдън Смит). Когато астероид поврежда кораба на Сайфър и Китай, те катастрофират на Земята, вече непозната и страховита планета. Докато баща му умира в кораба, Китай трябва да пресече опасния терен, за да намери спасителния маяк. Китай винаги е искал само и единствено да бъде войник като баща си. Днес получава този шанс.

Премиерата на „After Earth” е 7 юни 2013.

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

8 Comments

  1. The Sixth Sense на М. Найт Шамалан е един от най-добрите филми ,може и тук да се получи следващия му хубав филм ..

  2. Тъй като е филм на М. Найт Шамалан в последните 15 минути ще стане ясно, че:
    1. Земята не е Земята
    2. Действието не се развива 1000 години напред в бъдещето
    3. Уил Смит не е Уил Смит

  3. Абе пича явно се е светнал само да режисира, а не да пише безумните си глупости. Може и да има някакъв смисъл от този филм.

  4. Да ви кажа, и мене ме заинтригува цялата история. Интересен замисъл, въпреки, че идеята като цяло е малко поексплоатирана и не особено оригинална. Но защо ли като видях имената на Уил Смит и малкия Уил Смит, ми се струва, че от иначе нелошата идея за приемлива фантастика ще излезе плиткоумен семеен 3D полуфабрикат за малолетни ала „Пътешествие до центъра на Земята“ …

  5. Да се надяваме, че няма да е нещо подобно. Шамалан има афинитет към сай-фай хоръра. Само да може отново да го направи като хората… 🙁