Когато трейлър предизвика усещането, че ще изгубиш със сигурност в случай, че не гледаш филма – тогава нещата могат да се развият много зле. Особено ако говорим за заглавие, предпочитано от фестивалната публика и критика, което вече е обиколило света и има много малък, да не кажем нищожен шанс, да бъде включен в програмата на някой от фестивалите у нас. Именно в такъв случай сме осъдени да креем в невъзможни очаквания до… следващия подобен проект. Ето как изглежда трейлъра на „The Loneliest Planet” – филм на сценаристката-режисьор Юлия Локтев, рускиня по рождение, отгледана в Колорадо и имала късмета да повери главна роля във филма си на Гаел Гарсия Бернал.

Филмът на Локтев е вдъхновен отчасти от разказа на Ърнест Хемингуей от 1936 година „Краткото щастие в живота на Франсис Макомбър”, който пък от своя страна е провокиран от истински инцидент в Африка преди Втората световна война. Историята проследява влюбена двойка, която обича авантюрите и поредицата пътеводители „Lonely Planet”, които предприемат пътешествие с раници на гръб из Кавказ в Грузия.

Каква е причината за разпада на връзката между персонажите на Бернал и червенокосата Хани Фюрстенбърг, която изпълнява другата главна роля – това не става ясно от трейлъра. Но нищо – той е достатъчно предизвикателен и „зарибяващ”. Няма да е излишно да си пожелаем да видим филма, доста други невероятни неща са се случвали все пак.

Ето какво гласи синопсисът на „The Loneliest Planet”, който е на екран в Щатите от 26 октомври.

Алекс (Гаел Гарсия Бернал) и Ника (Хани Фюрстенберг) са млади, влюбени годеници. В лятото преди сватбата си те нарамват раниците и потеглят на пътешествие из кавказките планински склонове в Грузия. Двамата наемат местен водач, който да им покаже удобен път през дивата природа – и потеглят към прекрасната открита шир, която се оказва, че може да бъде и плашещо враждебна. И изведнъж – една погрешна стъпка, един жест – толкова кратък, че вече е свършил в момента, в който е започнал, заплашва всичко, в което двамата са вярвали и може да промени представата им един за друг. Направиш ли нещо веднъж, не можеш да промениш вече стореното…

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

3 Comments

  1. Прекрасен трейлър, Светле! Много силен! И очевидно пропит с напрежение.

    Нещо, което не може да се каже за самия филм, който гледах в Клуж. Има една-единствена сцена, която е умопомрачителна, наистина, няма да я издам, разбира се. Но всичко преди нея и за съжаление, по-голямата част след нея, е красива обиколка из Грузия и невероятната й природа. Може би, ако филмът беше с 30 мин. по-кратък бих го оценила повече. Ако бяха развили историята след споменатата сцена, а не просто да ни подхвърлят отворен финал, филмът наистина щеше да ми хареса. В трейлъра е включено част от ревю, че човек може да очаква всичко да се случи – за съжаление, аз си останах само с очакването.