Може да е късно, и сигурно ще го отчетете като голям пропуск, но до момента не сме имали възможност да ви представим един от хитовете на фестивала на независимото кино Сънданс. От януари до юли – дълго пътува информацията, но ето че най-после се накумихме.

Режисьорският дебют на Бен Зайтлин „Beasts of the Southern Wild” е определян като „спиращ дъха” и създава фантастичен нов свят, който изпълва зрителите с усещане за реална магичност – поне така споделят гледалите филма. Ето как изглежда неговият трейлър.

Историята проследява 6-годишното момиченце Хъшпъпи (Кувенжане Уалис), която живее в мизерия и мръсотия с баща си Уинк (Дуайт Хенри). Когато таткото ненадейно заболява, светът на детето се преобръща с главата надолу, но малката е силна и борбена, а и страхотно чаровна. Searchlight пуснаха филма на екран в Щатите в края на юни и ние най-чистосърдечно си признаваме, че завиждаме.

Ето какво гласи синопсиса на тази „лирично-поетична одисея в наводнените покрайнини на Ню Орлиънс”:

В една забравена общност, обградена от вода и отрязана от света, едно 6-годишно момиче живее като диваче-сираче. Детският й оптимизъм и изключително богатото й въображение я изпълват с вяра, че светът около нея съществува в естествено равновесие със законите на Вселената. Ала една ужасяваща буря променя нейната реалност. Отчаяна, но убедена, че трябва да възстанови порядъка в света, да запази живота на баща си и да спаси дома, потъващ все по-надълбоко, малката героиня се учи как да оцелява, а катастрофите около нея са с епични пропорции…

Фантастична, магическа и поетична реалност – какво повече може да си пожелаем?! Някога, някога, толкова някога… Чуваме възторжени отзиви от блогъри отвъд Атлантика, виждате колко интригуващо изглежда филма – ето защо им се възмущаваме на 4-те киносалона в премиерната седмица, на общо 19-те зали, в които се прожектира филма в САЩ и на малко над 93-те хиляди души публика, събрана от филма до момента… Представете си тези цифри, разпределени в почти две седмици – как ви изглежда?!

Beasts of the Southern Wild

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments

  1. Прекрасен е!
    Даваха го на So!Independent есента.
    Не съм гледала толкова добро американско инди кино от 90-те (сигурно щото не много от него стига до нас…)