Онлайн пространството отдавна е примамлива територия за разгръщане на всякакви идеи, особено визуални. Том Ханкс е замислил нещо оригинално и анимационно – sci-fi поредицата по негов сюжет, която ще се разпространява от Yahoo! „Electric City” ще се появи в 10 или 20, между 5 и 7-минутни епизоди, които ще бъдат продуцирани от Reliance Entertainment, Playtone и самия Ханкс, като той ще участва и с глас – буквално – в мрачната история. Или поне така изглежда от тийзъра, който ви представяме.

http://www.youtube.com/watch?v=j3R5rAhOgjc

Дебютът на „Electric City” ще бъде на 17 юли в Yahoo! Screen. Историята се случва във футуристично общество, като за първи път публиката ще има възможност да участва интерактивно на 100% и 360° чрез социални, мобилни и игрови мрежи. Сред актьорите-участници в екшън-приключението с фантастични елементи, са Джийн Трипълхорн, Холанд Тейлър, Джинифър Гудуин, Джейсън Антуун, Крис Парнел, Пол Шиър, Джун Даян Рафаел и Георг Станфърд Браун.

„Понякога разказването на истории и технологиите имат възможност да обединят усилия – в името на забавлението и изненадващите възможности. Публиката на „Electric City” ще може да бъде въвлечена чрез внушително онлайн присъствие, независимо от мястото, на което се намират – у дома пред компютрите или посредством мобилните смартфони, таблети и всякакви комуникационни устройства.”

– това споделя представителя на Playtone – Гари Готсман.

Предвижда се пускане в пространството на оригинална ролева игра по „Electric City”, а също и дигитални комикси за четене (с повече информация за света, създаден в онлайн епизодите), „зад кадър” подробности от работата по сюжета и анимацията, както и всякакво любопитно допълнително инфо.

Светът, какъвто го познаваме, ще изчезне. Electric City ще се превърне в символ на мир и сигурност. Но под маската на реда се крие друг свят, изпълнен с тайни и насилие. Тайна полиция, нелегални сделки, преследвания и убийства – всичко е част от историята на „Electric City”. Сюжетът засяга до болка познати теми – безотговорната консумация на енергия, свободата на информацията, престъпни дела и наказанията им – всичко, за което се досетим от нашата далеч от съвършенство реалност. Историята ще се разкрива постепенно пред зрителите, подканяйки ги да „общуват” активно със съдържанието й и по между си. И като всяка добра фантастика, „Electric City” поставя провокативни въпроси за нашия собствен начин на живот и ценностна система. Няма да е достатъчно само да бъде гледана поредицата – публиката ще се опитва да отгатне развитието на бъдещите епизоди и да разсъждава върху видяното.

С толкова много обещания направо се замислихме дали „Electric City” няма да се превърне в нещо като модерна версия на „Матрицата”, в реалността. За няколко минути се запознаваш с нов епизод – и после се гмурваш във всички допълнителни екстри – като апликации, социални и дигитални мрежи, и какво ли още не. Очевидно преувеличаваме, просто защото се надяваме (особено младите поколения) да не се впият още по-здраво в он-лайн пространството и да „изключат” от оф-лайн общуване. А по повод анимационните епизоди – разбира се, че ще ги следим отблизо! Фантастика, екшън и анимация – това за нас е една наистина прекрасна комбинация!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *