Тери Гилиъм

Първоначално възнамерявахме тази новина да се изчерпва със заглавието „Дон Кихот” на Тери Гилиъм отново е отложен” и този път да пропуснем всякакви оплаквания и обяснения за лошия късмет на Тери Гилиъм и несправедливостите в света на киното. Но всъщност има и друга, даже добра новина, която се крие сред трагедията, наречена „Дон Кихот”.

В интервю с The Hollywood Reporter Гилиъм споделя, че за „The Man Who Killed Don Quixote” ще трябва да почакаме още малко:

„Отново отпадна. Отложен е най-рано за другата година.”

Но на въпроса дали все пак това ще е следващият му филм, режисьорът отговаря, че готви нещо ново. Само че отказва да сподели какво:

„Няма да говоря за следващия си проект. Жена ми каза, че в момента, в който кажа нещо за нов проект, всички веднага пишат за него и след това той изчезва. Не искам отново да стане така, затова ще си държа устата затворена.”

На молбата за поне мъничко информация Гилиъм отговаря с мястото на снимки:

„Румъния. Ще кажа само, че ме видяха да обикалям Букурещ, Румъния. Това е. Някога Италия беше най-доброто място да направиш качествен филм без да похарчиш много пари. После, след комунизма, беше Прага. После Будапеща. Сега е Букурещ.”

Искаме да подчертаем по възможно най-дебелия начин, че всичко, което следва от тук нататък е само и единствено предположения и то основани на изключително несигурна информация.

The Playlist разсъждават по статия на Bromley Times, която вече е свалена (но се споменава във форума на Bleeding Cool) и която е включвала имената на Дейвид Уалиъмс и Джони Деп. Според първоначалните слухове Уалиъмс умолявал Гилиъм за роля в негов филм и бил предупреден, че ще трябва да работи с Деп в Букурещ. Уалиъмс се бил съгласил, при това добавил, че няма нужда от хонорар. Въпросът е дали статията е била свалена заради суеверната г-жа Гилиъм или защото е пълна измишльотина. Или може би, защото е истина…

Съсипва ни този човек, просто ни съсипва. Или по-скоро ни съсипва днешното кино. Винаги сме казвали, че сме късметлии, че в наше време има режисьори като Пол Томас Андерсън, но когато Тери Гилиъм не може да осъществи нито един от големите си проекти и за последните 20 години е режисирал 5 пълнометражни филма… Накъде върви този свят?!

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

2 Comments