Ако не броим биографичния портрет на Уили Нелсън от миналата година, Били Боб Торнтън не е режисирал има-няма десетилетие. Най-новият му филм се нарича „Jayne Mansfield’s Car” и – удивително или не – все още няма разпространител в Щатите. Явно, че въпреки силната актьорска група – Робърт Дювал, Джон Хърт, Кевин Бейкън (неузнаваем!), Франсис О’Конър, Робърт Патрик, Рей Стивънсън, самият Боб също, и въпреки спомените за „Оскар”-овия дебют на режисьора (през 1996 г. „Sling Blade” получава златен воин за адаптиран сценарий), на драматичните сюжети не им е писано да се борят с блокбастърните валяци.

Историята на „Jayne Mansfield’s Car” разказва за две семейства – героят на Робърт Дювал „губи” съпругата си в конкуренция с един англичанин; тя зарязва дома и децата си, омъжва се повторно на Острова и след време се оказва, че последното й желание е да бъде погребана в родните поля на Алабама. Ето как се срещат две семейства през 1969 година – в сблъсъка на две различни култури в едно различно от нашето време се раждат и комични, и много драматични моменти.

Трейлърът, разказвателен и въз-дългичък, изглежда обещаващо; много вероятно е филмът да носи същите характеристики. И въпреки че уважавам творческия потенциал на Торнтън, той определено не е сред екранните ми любимци; но затова пък съм сигурна, че Хърт, Бейкън и особено мистър Дювал ще са неотразими.

Филмът ще се появи на домашен носител в Австралия в началото на 2013 година, за Щатите както споделихме – не е ясно дали и как, а за нашата родна територия пък не се знае Абсолютно Нищо.

Jayne Mansfield's Car

Similar Posts

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

10 Comments

  1. Робърт Дювал е гигант … ако ще и в Мечо Пух да се снима е задължителен просто 🙂

  2. „Мечо Пух“ е най-гадното детско, което и на детето избягвам да го пускам 🙂
    Пух е лигльо, а Прасчо дори за суджук не става 🙂
    Светле , виж докъде ме докара … да коментирам Мечо Пух :):):)

  3. мухахаххахаххаха – ей, че забавни коментариииии 😀
    Аз пък Обожавам Тигър, шъ знайш 8) 😛
    (като се замисля, май само него; и Йори от време на време, ‘щото е много тъжен и депресивен, а пък Тигър му скача по главатааа) 😀
    Извинявай, Дрин, за „оф-топика“ – от слънцето ще да е!

    Дювал и Хърт ще „разкъртят“, Били – нещо съм винаги с ОМ за него…

  4. Не съм сигурен, че ще успея да се изразя правилно, но ще се опитам. Всеки си има любими актьори … любимци, които единствени могат да доставят онова удоволствие да се изпънеш на канапето пред телевизора и да се насладиш на изкуството с кеф. И тук не говоря за изпълнения в големи, велики филми … те разчитат на сценарий, режисура, операторско майсторство и прочие и прочие …. тук говоря за съвсем непретенциозни „малки“ филми, където се дава пълната свобода на даден актьор да разгърне потенциала си в чисто човешки истории. Подобни филми и актьори ми носят някаква много силна носталгия 🙂 Робърт Дювал, Морган Фрийман, Клинт Истууд, Мерил Стрийп, Шон Конъри, Антъни Хопкинс, Робърт Редфорд, Джереми Айрънс … дори и един Кевин Костнър (колкото и да звучи кощунство да го споменавам в това обкръжение, ранните му роли са ми влезнали в сърцето) ……. щеше ми се тези хора да не остаряват !
    Не ми се получи добре словоизлиянието … но както и да е 🙂
    Светле, помниш ли един филм на Клинт Истууд (едни от първите му режисьорски опити) с участието на Кевин Костнър и Лора Дърн … „A Perfect World“ от 1993 година. Не знам защо, но се присещам от време на време за този филм и си го пускам с голямо удоволствие. Вече не правят такива филми 🙂

  5. Е, в този ред на мисли, пусни си като поздрав „Ужилването“, например, или „Великият Гетсби“, или „Out of Africa“, а защо не и превъзходния „Бъч Касиди и Сънданс Кид“, ооо – и „Каквито бяхме“ – не знам защо ми се получи Редфорд-ов примера, ама АБСОЛЮТНО те разбирам!!!
    Именно затова ОБИЧАМ киното!!! 😀
    И много добре ти се получи словоизлиянието – stop analyzing 😛

  6. Вижте какво… в този филм (ще) има такова голямо количество реднеци и коки бритиш кок-сакърс, че накрая сигурен съм… освен Кевин Бейкън, и онова 18 годишно момченце, ще се изпонаебат и останалите…

    И тогава… предвиждам такъв живот… че само си викам… ЦИКЛООООООП! Циклопи ще се раждат, ей, ей, ей!